View Single Post
Staro 31.10.2008., 22:08   #673
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Ja bih rekao da su svjetla za maglu zabranjena za uporabu bilo prednja bilo stražnja jer sam prošle godine popio kaznu,vozio kroz liku,bilo maglovito, i upalio samo prednje, u ogulinu se magla razišla i murjak me zaustavi i ispiše kaznu.
Vezano uz dnevna svijetla za vožnju, imao sam prometnu gdje sam ja bio kriv, zapucao sam se u crveni mercedes c klase sa svojim autom, a zapucao sam se upravo zato što nisam vidio od pozicijskih svjetala da su se upalila i štop svijetla, bilo je jako sunce,crven auto, crvena pozicija, i štop samo malo jači, lik je na 5 metara od semafora naglo prikočio jer se upalilo žuto,stao i pustio kočnicu tako da nisam ni registrirao promjenu snage svjetala, lijevom trakom je auto nastavio kroz žuto, a on je stajao, ja nisam skužio da je stao i opalio sam ga.
Ja jesam kriv, ali to se moglo izbjeći da on nije imao poziciju upaljenu, da su mu stražnja svijetla bila ugašena sigurno bih registrirao da je prikočio, ovako je sve prekratko trajalo i eto rezultata.
Zbog takvih slučajeva, gdje imate nepovoljan položaj sunca,crven auto i dupla svijetla,znači štop i pozicija u jednoj lampi sam ja protiv zakona o upaljenim svijetlima po danu.
Sad će mi doći SU i reći da sam glup, ali ja sam se toga nagledao po cesti previše puta da bi bilo slučajno, vozim kamion u i prosjeku sam 10 sati svaki dan za volanom i sve je to po zagrebu i užoj okolici, nebi vjerovali kolike sam saobraćajke vidio samo zato što lik nije vidio štop svijetla od ovoga ispred sebe, u kamionu imaš puno bolji pregled, pa uglavnom stigneš reagirat na sve na vrijeme ali iz malog auta su to dosta opasne situacije.
Eh da fleks je nešto govorio protiv kamiona, dragi fleks, kad budeš vozio kamion,onda ćeš i shvatit zašto se ponašaju tako kako se ponašaju, ti ćeš se sa malim autom uvijek prestrojit bezbrižno, ali da netko pusti kamion da mu se ubaci,to je već malo teži slučaj, prije ćeš morat počet gurat nekoga sa ceste da bi on prikočio i propustio te nego što će ti ikakvo očekivanje vozačke kulture vozača osobnih automobila pomoći, a da ne govorim o pravu prednosti prolaska, kad zbog genijalaca ja sa kamionom moram nizbrdo kočiti do stajanja zato jer genijalac ne želi poštivati zakon i onda nakon par takvih kočenja sa već debelo pregrijanim kočnicama koje škripe i cvile da ti zubi u kabini trnu riskirat da na slijedećem pješačkom prijelazu ne stigneš stati pješaku koji je, eto, 5 metara pred tobom odlučio ipak prijeći cestu, a to kako ćeš ti zaustavit 27 tona sa brzine 40km/ na nulu u 5 metara njega ne zanima.
Stoga ipak molim, kad su kamioni i autobusi u pitanju, tu ipak trebate biti malo suzdržaniji jer nije ni to sve tako lako kako izgleda.
Samo za vašu informaciju, moj kamion u 2 kočenja sa 80km/h do nule drugi put koči 10 metara duže zbog prevelike temparature kočnica, provjereno, pa stoga pazite kad se ubacujete kamionu u traku, može se lako desit da čovjek jednostavno neće moći stati