View Single Post
Staro 31.10.2008., 20:45   #667
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
@raven
Gle ključna stvar zakaj su te skucali je onih 1.42 promila i tu ćeš se teško izvući neznam zakaj raja misli da su pješaci izuzeti od odgovornosti ako su pod gasom ali nisu, bar ne kad se nađu u nesreći...

Istina je da je dužan prilagoditi brzinu ali vjeruj mi da 5m nije navedeno u zakonu, bar ja neznam za taj stavak pa bi volio da citiraš di to ima, 5m se odnosi na zaustavljanje i parkiranje i neke stvari oko označavanja ali sam pješački prijelaz je kolko ja znam 1m sa svake strane zebre i nema dalje nikakvog proširenja s tim da je i to arbitratno jer tehnički je pješak dužan ići drito preko zebre a ovo je samo damping zona i zato oznake i jesu tamo di jesu...

Vozač je nepobitno kriv za napuštanje mjesta nesreće i da je neko zapisao tablice nadrljao bi pošteno za to neovisno o svem ostalome, oko brzine bi se dalo diskutirati jer s obzirom na to da te nisu odvezli u kolicima rekao bi da je brzina udara bila manja od 25-30km/h što može značit da je vozio 30 i nije kočio ili da je vozio 70 i kočio ko mutav ali nije uspio stati - to bi sve imalo relevantnost da su ga našli i da se napravilo vještačenje + izjave svjedoka itd...

Da su ga našli i da ti daju nepovoljno rješenje rekao bi ti da se žališ i da istjeruješ i prije ili kasnije bi vjerojatno uspio dobit rješenje da nisi kriv i neku lovu od osiguranja ali ovako samo možeš sebi napumpati troškove tako da nažalost nemaš druge opcije nego se ili pomirit s tim ili privatno naći ko je bio pa ga prijavit...

@AMD
Ja sam i govrio o stražnjim maglenkama o kojima je i wolv...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 01.11.2008. u 18:39.
yedwy je offline