Jedno noob-ovsko pitanje. Nakon čitanja ove teme, prošetao sam po stranicama proizvođača i naših prodavača. Za oko mi je zapeo Hiper HPU-4M630.
Recimo da bi se konfa sastojala od proca klase E8400 i nekog Radeona 4870. I recimo da u budućnosti planiram upariti dva takva Radeona u CrossfireX (napajanje bi trebalo imati dovoljno "soka" da to gura). Je li to izvedivo s navedenim napajanjem?
Koliko vidim po skici na Hiperovim stranicama, napajanje ima jedan 8-pinski PCI-E konektor i jedan 6-pinski PCI-E konektor. Isto tako, vidio sam da Radeon 4870 zahtijeva dva 6-pinska PCI-E konektora. Znači, za CrossfireX polje bih trebao četiri PCI-E konektora.
Ako sam dobro shvatio, trebao bih iskoristiti priloženi 8-pin/6-pin adapter da dobijem još jedan 6-pinski konektor. Uz kartice bi trebali dolaziti adapteri kojima dva 4-pinska Molexa mogu "pretvoriti" u 6-pinski PCI-E konektor. Znači, od 7 Molexa, ostala bi mi 3 slobodna. To bi trebalo biti OK, s obzirom da ne planiram ništa posebno pogoniti u samoj konfiguraciji?
I još jedno pitanje, razlika između 8-pinskog PCI-E konektora i (6+2)-pinskog PCI-E konektora je samo u činjenici da se potonji može pretvoriti u 6-pinski konektor odvajanjem ona dva dodatna pina, dok se za 8-pinski mora koristiti poseban adapter poput onoga koji dolazi s Hiperovim napajanjem? Jesam li dobro shvatio ili sam pobrkao neke stvari?
Sorry ako sam naporan, ali nisam uspio pronaći egzaktan odgovor na ova pitanja pa moram malo gnjaviti.