View Single Post
Staro 31.10.2008., 13:22   #431
Aerion
Registered User

Datum registracije: Oct 2008
Jedno noob-ovsko pitanje. Nakon čitanja ove teme, prošetao sam po stranicama proizvođača i naših prodavača. Za oko mi je zapeo Hiper HPU-4M630.

Recimo da bi se konfa sastojala od proca klase E8400 i nekog Radeona 4870. I recimo da u budućnosti planiram upariti dva takva Radeona u CrossfireX (napajanje bi trebalo imati dovoljno "soka" da to gura). Je li to izvedivo s navedenim napajanjem?

Koliko vidim po skici na Hiperovim stranicama, napajanje ima jedan 8-pinski PCI-E konektor i jedan 6-pinski PCI-E konektor. Isto tako, vidio sam da Radeon 4870 zahtijeva dva 6-pinska PCI-E konektora. Znači, za CrossfireX polje bih trebao četiri PCI-E konektora.

Ako sam dobro shvatio, trebao bih iskoristiti priloženi 8-pin/6-pin adapter da dobijem još jedan 6-pinski konektor. Uz kartice bi trebali dolaziti adapteri kojima dva 4-pinska Molexa mogu "pretvoriti" u 6-pinski PCI-E konektor. Znači, od 7 Molexa, ostala bi mi 3 slobodna. To bi trebalo biti OK, s obzirom da ne planiram ništa posebno pogoniti u samoj konfiguraciji?

I još jedno pitanje, razlika između 8-pinskog PCI-E konektora i (6+2)-pinskog PCI-E konektora je samo u činjenici da se potonji može pretvoriti u 6-pinski konektor odvajanjem ona dva dodatna pina, dok se za 8-pinski mora koristiti poseban adapter poput onoga koji dolazi s Hiperovim napajanjem? Jesam li dobro shvatio ili sam pobrkao neke stvari?

Sorry ako sam naporan, ali nisam uspio pronaći egzaktan odgovor na ova pitanja pa moram malo gnjaviti.
Aerion je offline