View Single Post
Staro 31.10.2008., 11:39   #635
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Brown Acid Pregled postova
Kako si samo uspio ostati skuliran na takvu izjavu..mene je ulovila nervoza čitajuć..
tja, za volanom sam ti ja ko onaj iz reklame na 101-ici. "majmune jedan, glupa babo, idiote ko ti dao taj auto i jebo te onaj ko ti je dao vozacku, ubi se - sleti, mars sa ceste, dabogda ti auto krepo" i tako. i svatko ko se vozi sa mnom onak', malo me cudno gleda u takvim situacijama .

ali ne djelujem fizicki nikada, da se idem sa autom zalijetati, prelaziti na suprotnu stranu, ici prijetiti i sta ja znam. i ne dozvoljavam da mi ikako takve provokacije utjecu na samu voznju. radije se ispusem sa rijecima, posaljem u tri rodna kraja idiota na drugoj strani i vozi dalje. sta drugo mogu napraviti?
mogu uzet neki americki kamioncic sa debelim ojacanjem naprijed u obliku sipki, pa samo gurat sa ceste takve majmune i majmunice. i fantazirao sam o tome, o da . ali bi onda i ja bio manijak, jel.

Citiraj:
Autor pinkskin Pregled postova
Gle motor vrti alternator, da bi alternator proizvodio struju treba mu dati uzbudu, što više snage treba dati (svijetla, radio itd) treba veča uzbuda, pa je stoga veče opterečenje na remenicu i motor treba više snage da bi ju okreto, stoga on troši više goriva.
nisam siguran jer ne znam kako radi tocno alternator. ali svejedno moram napisati.
zar se alternator ne vrti neovisno o broju okretaja motora? tj, ima zakucan broj okretaja? jer po tome, jedan (recimo) prazan akumulator bi se napunio u leru motora za (recimo) 4 sata, a ako ti drzao motor na 4000rpm-a napunio bi se za manje od jednog sata?
jer je ler na ~700rpm-a, a 4000/700=5,7. 4h=240min. 240min/5,7=42,1min.
a na motoru koji ima +15000rmp-a se napuni onak, trenutno.

samo pitam, jer ponavljam, nisam upoznat tocno kako radi alternator. ako je offtopic, moderator slobodno neka obrise, ili mi kaze pa cu sam editirati post.

Burko je offline