View Single Post
Staro 31.10.2008., 09:45   #613
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
isto sam za stalna svjetla... već sam jednom bio pričao o tome, ne znam jel tu ili negdje drugdje.

uglavnom drugari oko mene su se čudili kad sam spominjao glup zakon i čobanske žitelje hrvacke koji će odmah pogasiti sva svjetla da bi uštedili 10 lipa i eventualno ugrozili 10 života ili što je najgore - ugroziti mene jer ga neću uočiti. stvar je u tome da sam ja iz vozačkog doba di si u autoškoli palio svjetla maltene prije paljenja auta i kao takav sam odgajan

u sumraku i/ili loše osvjetljenoj lokajnoj cesti/ulici meni auto bez svjetala izgleda ko parkiran, još ako mu je boja u skladu s okolinom onda nemam dileme o ugašenom motoru sve dok me ne prestigne ili počne žmigavce paliti.

eto mene to bedira, dok masu ekipe iz ere prije obveznih svjetala uopće ne dira jer su tak navikli ili šta ti ja znam. napominjem da sam vozač nekih 2-3 godine sa ~50k km iskustva i još uvijek mi smetaju neupaljena svjetla.

više od toga mi smetaju čobani koji ne znaju mijenjati žarulje pa im je jedan far iz križevaca, no dobro to rješavam sa stražnjim maglenkama, a još više od toga mi smetaju mega-xenon-white-power lampice sa benzinske za 4kn.
syss je offline