View Single Post
Staro 31.10.2008., 09:14   #17
manki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
bogdaj!
evo pitanjce....prije sam ga postavio, ali sada me zanima neshto drugo...

prije sam imal od TComa onaj 8mbps paket (i MaxTV), i do europskog prvenstva je sve normalno radilo....
na dan prve tekme je krenuo MaxTV brejkati, pa smo zvali sluzhbu za korisnike i obecali su da ce doci tehnichar....
i dodje tako tehnichar navecher i krene on gledati (dalje je usmeno saznanje od starog, jer sam moral van ici)...
pitanja tipa koji paket imamo, jel normalno radilo, itd...i tako to...
te krenuo on mjeriti propusnost parice veli da nam je maximum nekih 9-10 mbps, na to ce stari sa pitanjem kako je moglo savrsheno raditi skoro godinu dana....? frajer veli da ne zna, jer to kakti nije moguce....rjeshenje je bilo smanjiti nam paket na onaj pochetni (2mbps)...
sutradan mi sve stari isprichal, i sad meni palo na pamet nekaj kaj sam prchkal....do tog dana na speedtestu sam imao oko 4300dl i 600ul, ali kako sam par dana ranije krenuo 'poboljshavati' vezu (brisanje nekih kljucheva iz registrya, te optimiziranje browsera, downloadera, te booster veze) i imao sam rezultate otprilike 6800dl i 700ul...
ono kaj me zanima jest:
1. jesam li ja tim poboljshanjem svoje veze zapravo sebe osudio na taj slabiji paket?
2. trenutno preko speedtesta imam 1750dl i 600ul, pa me zanima, kada su mi snizhavali paket, jesu li oni meni ostavili sad taj visoki upload kakti gratis? tj. zaboravili i njega smanjiti?
3. da li je moguce iako imam taj 2mbps paket zatrazhiti josh veci upload? nekih josh 100-200 kbps vishe? ili da budem sretan sa ovim kaj imam i nadam se da mi ne smanje? jer koliko znam, to nije standard u njihovom paketu od 2mbps....
4. drugdje sam pitao, ali nitko nije rekao, jel tko zna ili gdje se mozhe vidjeti plan stavljanja optike u buducnosti? i kada bi to bilo? vezano za novi prikljuchak koji tijekom slijedece godine namjeravam nabaviti....
hvala svima...
manki je offline   Reply With Quote