Nebitno je predstavljao ti opasnost ili ne predstavljao, takav je zakon i moraš ga se držati ili ćeš platiti kaznu...
Inače povećano trošenje goriva radi upaljenih svjetala se treba gledati u postotku jer svjetla određene vataže koja su montirana na nekom autu će opteretiti auto sa 4l/100km i onaj sa 12l/100km jednakom dodatnom potrošnjom i ako onome od 12l ništa ne znače tih par deci goriva više jer nebi ni vozio auto sa 12l/100km da mu znače onome od 4 bi možda i značile...
BTW tim likovima koji se po ljetnom računanju vremena po magli voze bi isto mogli drapit kaznu jer zakon o sigurnosti prometa kaže da si u zimskom dužan UVJEK imati upaljena kratka svjetla a u ljetnom "uvjek kad postoje uvjeti slabije vidljivosti" tj potreba za tim, sad to kaj čobani ne pale svjetla bi trebalo adekvatno nagraditi i postoje zakonske osnove za to, sad to što to niko ne radi je druga priča...
Inače ja uvjek palim svjetla i po ljeti, meni ta potrošnja ne znači ništa jer se vozim na plin u autu koji i tak ima 5l potrošnju i neda mi se uopće o tome razmišljati ide standardna šema kad se sjednem -> sjedala, špigla, remen, paljenje, svjetla, ručna, vozi...
Edit:
E da...
Citiraj:
Autor Tomy no.1
ma tko je vidio dobiti (platiiti) kaznu u ovoj drzavi.
mene vec kaznjavaju 50x pa se uvijek izvucem na maloljetnicke dindze i kako nemam prihoda i rashoda.
a kad bude 18+ onda moram smisliti nes pametnije haha
|
Misliš na prometne prekršaje? Nadam se da ti je jasno da ako si nabrao dosta staža da kad položiš vozački i dođeš dići dozvolu tip koji ih izdaje će ti je napravit i reći će ti da si dođeš po nju da xxx mjeseci kad ti istekne zabrana...
Tek tolko da se ne iznenadiš jel...
Edit 2:
Citiraj:
Autor jed2i
a jel vas iritiraju budale koji po danu upale duga svjetla? valjda zato jer ne vide kratka
ja sam naletio po ljeti na barem jednog dnevno
|
Grrrrr ne spominji ih...