Imam problem s instalacijom harda pa molim odgovore, po mogućnosti, do 12 sati jer one koji stignu kasnije neću vidjet do ponedjeljka.
U windowsima na starom hardu sam preko disk managementa napravio particije na novom i prepoznaje im kapacitete i sve ok. Onda stari hard fizički odspojih od ploče i bootam s windows cd-om.
Nakon loadanja svega i svačega na plavom ekranu prije početka instalacije mi kaže 'no hard drive devices detected', da provjerim jel sve dobro spojeno i tak dalje.
Također na početku loadanja tog cd-a čim dođe plavetnilo na dnu ekrana piše 'press F6' za instalaciju nečeg vezanog uz 'SATA' (ne sjećam se točno) - uglavnom napravio sam restart nekoliko puta i stiskao F6 ko lud na razne načine i ništa - uopće ne registrira. A tastatura je inače u redu, btw

Nakon toga ide 'press F2' za nešto drugo i onda slijedi to raznorazno loadanje.
BIOS (ploča je epox 8rda3+)
Stavljeno je da najprije boot-a SCSI/SATA
SIL 3114 (il neki drugi broj) SATA -- ENABLED
Kad odem na one Standard postavke gdje su uređaji svi su IDE (nema nikakvih SATA, niti takve rubrike)
Vratih se u stare windowse i s cd-a od ploče instalirao neki SATA controller (il tak nešto) i opet isto. Ima i dio za izradu RAID diskete, al ja ne trebam RAID...