ovako htio bih neke stvari sebi pojednostavniti, pa ako ima netko tko bi mi volio pojasniti neke stvari bilo bi mi drago s obzirom da sam malo matori za ove nove tehnologije.
kupio sam notebook prije nekih 5-6 mjeseci i vrlo sam zadovoljan sa njime. riječ je o hp 8510p(intel dual core 2.2Ghz sa 4MB cachea, 2GB RAM i ati mobility radeon HD 2600...) na kojima je bila instalirana vista koju sam maknuo i instalirao win xp pro.
malo sam se zahebavao da bi ga postavio u sata mode, ali uz pomoć dragih forumaša sa pcexperta sam i to napravio.
sa hp-ovih stranica sam skinuo sve bitne drajvere (fale mi neki koji ni neznam o čemu se radi, možda bi everestom mogao detektirati o čemu je riječ, ali nisam pokušavao).
kao u device manageru pod other devices imam 4 upitnika ( 1 PCI simple communication controller i 3 unknown devicea) dobro da ne trolam dalje zanima me ovo:
1.ta fama o 64 bitnim windowsima mi nije baš jasna. da li je meni preporučljivo imati instalirane 64 bitne windowse s obzirom da imam 2 jezgreni procesor i kako će se ponašati 32 bitne aplikacije pod 64 bitnim OS sustavom?
2. je li izdanje last xp 64 bitni OS?
3. ima li kakvih razlika u samom radu računala i performansama?
unaprijed zahvaljujem,
pozdrav
damir