View Single Post
Staro 04.06.2004., 13:56   #6
djjokla
Premium

djjokla's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Ja ti imam dual boot s WinXP i WinMe. Imam samojedan HDD od 120GB koji je podjeljen na 4 particije. C je za WInXP , D je za WinMe.

Osavio sam WinXP na Fat32 da bi bio u stanju pročitati podatke iz WinMe koje se nalaze na WinMe. Ako bi imao dva harda i onda bi ostvio WinXP na Fat32. Zašto ? ? ?pa već rećenog, da mogu čitati fileove iz WinMe. Kod mene malo malo pa nestane struje pa WinXP oda znaju otiću u .urac. Pa prije nego što stavim nazad image na disk odem u WinMe i naprvim si packup od nekih foldera. A WinMe mi još služe testiranja sitnih progrmančića skojima ne želim si zeznuti WinXP.

Kako sam to napravio ? ? ? Pa prvo sam instalirao WinMe na D i onda sam stavio WinXP na C, tako da je ona stvarčica sa bood sectorom ljepo postavljena. kod bootanja ima izbor WinXP ili WinMe, ap biram šta mi treba. Ako nešto ode po zlu kod instalacije i vidiš samo jedan OS, milsim, ako ti se automatski jedan od Windowsa pokrene onda jednostavno napravi ono što je reako mirkoB.

U WinXP možeš namjestit koji dat ti bude primarni OS, koji Os da ti bude prvi na listi kad bootaš, da li da bude WinMe ili WinXP (ok u tvom slučaju Win98SE).

U WinXP odeš na Start -> Control Panel -> System -> Advanced -> Setup and Recovery (klikni na setup) -> I onda biraš pod System startup-u što želiš. Možeš si namjestit i vrijeme koliko da ti bude ta bood opcija prikazana. Ja sam staivo na 5 sekundi, jer je to sasvim dovoljno.

A sa dva harda jednostavno u biosu namjestiš koji da ti boota. Staviš na HDD-0 i instlairaš jedan OS, pa onda staviš na HDD-2 i instaliraš tamo drugi OS. Naravno moraš uzeti u obzir koji hard disk se nalazi na kojem kanalu.
2xCorsair CMX256a-3200cl (2-2-2-6)
Leadtek Winfast A340TDH
Seagate Barracuda 120GB/8MB
Plextor PX-W5224TA (black)
Pioneer DVD-RW DVR-MCC
Samsung SyncMaster 757DFX
Codegen Midi Tower 6066-CA-TW
MS 450W PS
djjokla je offline   Reply With Quote