Newb sam u vezi svega sto ima veze s napajanjima.
Nikad problema s njim no eto, radi potrebe nabavih jedno frisko i samo se gledamo. Ja njega i on mene. Gledam kak da izvucem max iz njega i kak ga spojit u komp te se sa sjetom prisjecam vremena prije 6-7 godina kad spojit napajanje nije bila neka nauka. A sad bogme je. Meni.
Napajanje koje kupih nosi krasno ime: Tagan TG480-U15 (480W). Polovno je, nemam nikakav manual, a na sluzbenoj stranici isto banana. Pa da ovdje pitam.
Prvo pitanje koje me muci je pojam "12v raila". Jel moze neko objasnjenje sto to tocno je? Jel to nesto sto izlazi iz napajanja, neki kabel ili nesto unutra?
Ovak mi izgledaju specifikacije na napajanju:
Meni treba 30A na grafickoj kartici. To nije moja izjava neg mog frenda. E. A sad pitanje je sto to znaci? I dali ovo napajanje to moze proizvesti.
Te molim demistifikaciju ovog:
Kak taj switch postavit.. na split ili combine.. i cemu to konkretno sluzi? To se isto, kao sto pretpostavljate, nalazi na napajanju.
Svjestan sama da su pitanja vjerojatno poprilicno glupa, procitao sam Wolverinov sticky i samo djelomicno shvatio nesto.. valjda zato sto ni neznam sto taj 12v rail predstavlja.
Thx svima na pomoci/savjetima..