Tebe sto posto zanima temperatura kad mi je proc radio na XP3200+
E pa onda je temperatura na defaultu bila oko 45°C a na full loadu je 52°C. Defaultna je variirala ovisno o sobnoj temperaturi a kod full loada je uvije ista. Moram još reći da se hladi sa GlacialTech Igloo 2410 koja je od aluminija, barem mislim. To je namjenjeno do XP2700+ ali ja sam odmah od početka vrtio procesor na XP2800+. Tek nakon par dana sam ga stavio na XP3200+. Još moram dodat da je kučišta otvoreno.
Prije par tjedana kad sam uzeo EP-8RDA3+ htio sam uzeti GlacialTech Igloo 2520, običan koji radi na 19dB ili tak nekako. Nažalost nije bilo u Ve-milu, a za drugo nisam htio trošiti novac.
Ako gledam da mi je die temperatura moga procesora kod 85°C onda imam još dovoljno rezerve i s ovim hladnjakom. Imam ja još ovdje i Volcano 7, ali siguran sam da ne bi koristilo ništa.
Termalna pasta je Arctic Silver 2.
Samo da dođem do malo love odmah uzimam par stvari.
- Corsair CMX256a-3200C2
- XP-M 2500+
- napajanje
- kučište
- 2xHDD S-ATA (koje, nemam pojma, možda Samsung ili Seagate)
i još par sitnih stvarčica.
Sad kad znam da gdje je problem želim napajanje, ali ako vidim, da mobilni proc radi brže na manjoj voltaži, onda mi i ovo napajanje treba biti dosta za neko vrijeme.
Jel ono napajanje što je u BUG-u pobjedilo dobro ? ? ?, Tangan ili Tangen, kak se već, zove. Ono je preko 800Kn ili ? ? ? Trebalo bi mi tako nešto, jer kad si napunim kučište sa stvarima onda neće biti dovoljno napona. Nakon procesora je grafička ona komponenta koja koristi najviše struje, mada ako bi XP2500+ radilo na njegovoj defaultnoj brzini onda bi čak i manje trošilo od grafičke. Majku, 75W mi troši grafička.
Nešto novo što sam primjetio. Kad sam imao na 11x200@1,775V, ono prije par dana, onda mi je memorija radila na 2,5-2-2-7 i imao sam problema, misloi sam da na 200Mhz, treba veće latencije, ali danas, kad sam stavio na 10,5x200@1,7, radi bez problema. To mi je opet reklo da si nabavim napajanje. Jednostavno ne mogu vjerovati kako je voltaža skakala, i još uvijek skače (očitano is aide i iz mbm-a)
Vidim da ti vrtiš na 1.725 V. E da to i radi kod mene, i kod frenda, čak i pod sa setije, samo kod mene se smrzavao komp a kod njega ne, čak je igrao UT2003 dok je vrtio seti. Kak te sitne razlike u hardwareu utječu na stabilnost kompa.
Sad mi je ono naj naj naj bad, da sam mislio da cću ovaj problem riješiti sa ultra 400 pločom, a stvar nije u ploči nago u struji. To znači da bi mi sve radilo super na 8RDA ploči.