View Single Post
Staro 27.10.2008., 19:29   #1961
Rebellion
Killer of your Dreams
Moj komp

Rebellion's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Hisoka Pregled postova
Pozdrav,
Kao prvo puno vam hvala za ovaj topic za za dosta podataka korisnih koje sam pokupio.
Imam Amis, Zagreb, Črnomerec, 4 MB/768 KB/s.
Uređaj je Thompson Speedtouch wireless 780 mislim.
......
1) Podesio sam svoj MTU na kompu na 1500, išao sam na http://www.speedguide.net:8080/ i napravio test i javio je da je MTU 1452. Mene zanima da li je i vama MTU 1452 ili je netko krivo zaštrikao na routeru nešto pa je umijesto 1492 koji je optimalan za pppoe (HTNET) Amis na 1452 i to je tako. Da li je Amis na 1452?

- inače podesio sam sve kako je predloženo, MSS, MTU na 1452, RWIN itd. i dalje je packet loss ogroman.

2) Da li ostatak ekipe koja igra igre ovdje ima PLa dosta ili ga nema uopće/ima jako malo.

3) Da li ima kakvih prijedloga šta ciljano da radim. Mislim nazvati support ali rekoh prvo da ovdje još pokupim municije ako mogu.

hvala i pozdrav!
1) na speed touchu je amis podesio MTU 1452, da ti to po principu uskog grla daje tvoj realni MTU, znaci ti ga mozes samo smanjit, a ne povecat podesavanjem u regyitrju.
vjerojatno ti nece odgovarat, al mozes se prebacit u bridge, pa ces izbjec usko grlo ako ti je MTU bitan.
2) mislim da packet loss kod tebe varira ovisno o opterecenju na dslamu (govorim iz iskustva), jer imas povisok singal attenuation (gubitak signala).
Sad, rjesenje je malo se zezat u dogovoru sa korisnickom.
Znaci, problem nastaje kad ti se priblize vrijednosti S/N margine sa pustenim signalom prema tebi.
Ono G.992.1 (modulacija) govori da si ADSL a ne na ADSL2+ paketu, sto je dobro po pitanju pinga, ali moguci krivac za PL
Probaj da ti spuste pusteni signal na 6dB (ispod amis ne pusta za obicni adsl)
To bi trebalo sprjecit pucanje veze i paket loss.
Bilo je obecanja da ce uvest adsl pakete za sprecavanje packet lossa (znam da imaju adsl2+ pakete sa tom opcijom, al to ti zbog pinga ne pase)
ukratko, dogovori se s korisnickom da testirate sta ti najvise pase
3)Moj prijedlog je vec poznat - skrati tel kabel najvise sto mozes, tako da ti thomson bude sto blize uticnici, nije vazno kolko ce onda bit dug tel kabel od thomsona do telefona i mrezno od thomsona do kompa
ako mozes, sam skrimpaj tel kabel od 1-2m od mreznog kabla (kategorije 5 ili 6 preporucljivo) ili spoji kabel nazivo unutar uticnice ako je uticnica losa (izbjegavaj tropinske uticnice, jer iako je kontakt konektora i uticnice bolji, izvedba zica u uticnici, a pogotovo u adapterima na RJ11 zna bit katastrofa)

Citiraj:
Autor Litra Pregled postova
rebellion kad si već stručnjak daj mi reci sto bi mi moglo utjecat na velik ping u igrama. na speedtestu je 35 a kad se spojim na neki server koji je van hrvatske prelazi 100. a na hr serveru je 60-80. sve sam pokuso. makno firewall, forwardiro portove, sve zivo i jos uvijek je isto. ne znam sta da vise radim.
si zvao kad korisnicku da su ti mjenjali paket?
daj malo informacija iz thomsona da vidimo stanje kod tebe, lakse cemo nac rjesenje.

Citiraj:
Autor Litra Pregled postova
sta ne bi u hr ping trebao bit manji od 80?? i tko god da ima amis i igra cod2 nema tih problema. baš sam proklet!! a tek kad sam spojio amis bio mi je ping savršen. jedva 60 na serverima van hr a u hr 20!!!
ovisi na kojem je ISPu server - altenrativni provideri (amis, h1, bnet, optima...) imaju medjusobno interni link, ali ako ides na t-comov server (filozofi) onda ides preko medjunarodnog linka.
Probaj trace-at carnet.hr i bnet.hr, a nakon toga probaj trace-at t-com.hr, vidjet ces o cem pricam (cim vidis telia u nazivu servera znas da ti je trace dosao u "medjunarodne vode" xD )

Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
sta napraviti da ti promijene paricu? Ja isto ne mogu primit više od 4Mbits a da ping ne poludi. Na modulaciji za ADSL1 mogu primit 5Mbits, max, a na ADSL2+ primim i 8Mbits, ali ping 100ms prema Austriji, Njemačka, itd......
nazalost, tako je to, zbog razlika u funkcioniranju adsl-a i adsl2+

Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
rofl. zahtjev za snizit ping...
napisi i ti informacije o tel liniji iz thomsona, mozda amis sad ima adsl2+ pakete bez kontrole packet lossa, sto bi ti bilo dobro ako ti je parica pristojna, u sto bas nisam siguran jer kazes da ti na adsl2+ ping "poludi"

Citiraj:
Autor Filip7 Pregled postova
ima li itko kakve novosti vezane za iptv
joj, molim te okani se iptva.
fancy je to "stvarcica", al dogodit ce se isto kao na t-comu, ljudi sa iptv-em ce usrat situaciju ostalima na dslamu (u kvartu za laike).
mozda sam u krivu, al iptv na nacin koji t-com nudi je katastrofa po apetitu za bandwithom, trosi i vise od 5Mbps, ne znam kako se nisu ugledali malo na joost (koji je meni radio bez delaya i na 1Mbps).
Da ne spominjem bugove koje vidim na maxtv-u kad pijem kavu u avenue mallu, a i odaziv daljinskog upravljaca je katastrofa prema koleginom iskustvu - za vrijeme dok prebaci se sa previewa jednog filma iz vodeoteke na drugi stigne komotne prosetat do maxtv prijamnika