Arch Linux je najbolja Linux distribucija danas za početnike i za "napredne". Najviše me iznenadila lakoća instalacije. To mi je inače treća distra koju sam probao. Prvo sam probao Ubuntu 8.04 jer su mi preporučili da je to najbolje za početnike...služio je dobro ali nisam se osjećao dovoljno l33t.

Zatim Gentoo...instalacija sveukupno mi je potrajala 5 sati uključujući kompajliranje X-a i potom Xfce-a. To sve govori o toj distri.

I prije nekoliko tjedana dosadilo mi kompajliranje i oprobam Arch Linux. Preporod...teški. Installer skoro sve učini za tebe, a oni konfiguracijski fileovi na kraju tipa rc.conf su stvarno laki za razumjeti i stvarno ne znam zašto bi se netko bojao toga. Čak i instaliranje GRUB-a je za svaku pohvalu gdje me već čeka gotov menu.lst. Ipak vratio sam se na Gentoo, sad ga gonim preko Virtualboxa, šta ja znam valjda se volim kažnjavati kompajliranjem svega,

ali s Archom nemaš stvarno ništa izgubiti pacman -Syu i gotovo, kod Gentooa zaboraviš USE flag i kompajliraj ponovno, tako sam zaboravio staviti jpeg podršku za Xfce, ili podršku za zvuk kod Pidgina ili podršku za Qt ili...you get the picture.