View Single Post
Staro 27.10.2008., 10:04   #1
schnajc
Registered User

Datum registracije: Aug 2008
Gigabyte MA790GP problemi

Dakle,

nakon otprilike mjesec dana pojavili su mi se problemi. Oni se manifestiraju da se komp ne zeli bootati (vecinom dok je hladan, kod prvog jutarnjeg paljenja). a u zdanje vrijeme mi se znaju windowsi i linux skrsiti.
Konfiguracija je sljedeca:
Dakle maticna gore navedena, Phenom 9850Be, 4x2GB kingmaxa DDR2-800, grafika integrirana. Ostalo nije ni bitno, osim napajanja, koje je chieftec od 550W. Dakle dovoljno snage za ono sto imam.

Moja pretpostavka je da ga memorija zeza. Memoriju sam kupio u dva navrata, po dva modula. I ako druga dva modula koja sam kupio stavim u prva dva dimma komp se uopce ne boota. U suprotonom radi. S prva dva modula koja sam kupio radi oke, bilo kako. Da eliminarm bilo kakvu sumnja izbacio sam druga dva modula iz kompa. MEdjutim, problemi su se ipak nastavili. Pa sada vise nisam siguran da je problem ram, vec sam poceo sumnjati i na maticnu.
RAM sam probao u drugom kompu i radi. Na savom kompu sam u nekoliko navrata vrtio po nekoliko sati memtest86 bez errora.
Inace prije dok je komp radio sve je bilo oke, i pod najvecim opterecenjima (sve 4 jezgre na 100%). Problemi su se intenzivirali kako je zahladilo. I sada sam ja osato zbunjen.
Moja dajljnja razmisljanja su ova. Kingmax od 2GB (DDR2800) nije na listi kompatabilnih memorija s maticnom, pa moze biti to problem (no zasto je prije radio). I ja vise neznam sto da mislim...

Ima li netko od vas kakav savijet...
schnajc je offline