sad imam s939 konfiguraciju, venice 3000, foxcon nf4uk8aa, 2x512 corsair value i tak... preso bih na komp novije generacije... neki dvojezgrenac, 2x2gb rama i neku ok plocu...
nisam pratio razvoj hardvera 2 god, kakve su ploce za te nove procesore, jel se griju ko n force4? jel imaju zujalice? jer mi je tisina bitna.
imam chieftec 410w, valjda nece biti potrebno mjenjati i napajanje?
jel se mjenjalo sta kod hard diskova po pitanju perfomansi/kompatibilnosti s plocama, imam neki hitachi 80gb deskstar sata2 tak nesto ak se dobro sjecam, kapacitet mi je sasvim dovoljan, zanima me usporedba s novim(normalnim, ne raptorima 10 000) diskovima po pitanju perfomansi?
kod optickih pogona vjerujem nis se nije mjenjalo?
e5200, ima li boljeg procesora za tak oko 600kn, mogu se rastegnuti do nekog skulpjeg ak je malo skuplji a osjetno brzi/dost bolje se kloka...
ploca da je pouzdana, stabilna, dugovjecna(jer mi komp radi 0-24/7

), da mi moze izvuci neki ok klok iz procesora, recimo bar 3.5ghz iz e5200 citam da moze na tolko bez beda, ne mora biti sposobna izvuci i zadnji mhz... jedan pci e utor dovoljan, nikakve sli crosfire gluposti mi ne padaju na pamet
memorija 2x2gb, da moze pratiti klok, mozda da bude 1066mhz?
dakle trebam novi procesor plocu i memoriju, nema cjenovnog limita, budem skupio kolko treba, uglavnom da je sto jeftinije, best buy i ne sramite se preporuciti nes ak je malo skuplje a osjetno bolje
i da, usput preporucite neki hladnjak za procesor ak je box los, tisina je bitna... i za chipset ak je potrebno dodatno hladjenje.
edit: e da mozda treba navesti namjenu komponenti? a sve, igranje, zipanje, konvertiranje, multitasking...