View Single Post
Staro 27.10.2008., 01:06   #109
Shadowww
^_-
Moj komp

Shadowww's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ajme meni kako Ubuntu rastura!

Igram se cijeli dan s tim OSom, fenomenalan mi je. Jednostavan, pregledan, brz, funkcionalan. Podesavanje ADSL-a je stvar pokretanja pppoeconf wizarda i samo next, next (y, y). Da ne spominjem odusevljenje kad mi je prastara analogna tv kartica za koju isus krist nemre nac drivere pod Windowsima ovdje proradila nakon instaliranja TVtime-a. A tek instalacija istog. Ajme jos sam u soku. System -> Administration -> Synaptic Package Manager-> i evo sav software na tanjuru
Brzim pogledom na ubuntuforums.com stickye se saznaje koji paketi su potrebni za compiz fusion fensi efektiće, pet minuta nakon toga vec vrtim kocku sve u šesnajst.

GNOME gui po konfigurabilnosti, fleksibilnosti i mogucnostima ostavlja M$ Windows gui u kamenom dobu. Ajd, da se i on uredit al nakon velke zezancije sa mnogobrojnim 3rd party utilitima no jos uvijek to nije ni prbilizno moćno ko ovo.

Jedina manja zamjerka za sad ide na racun kvalitete videa na youtubu.. nesto je losija nego pod windowsima, no nista predramaticno.

Uglavnom, nema šanse da se ikad više vratim na winXP, mozda trenutno nisam objektivan radi euforije kak sve super sljaka, no ovaj OS ne da nije za geekove kao sto to tvrdi "hardcore" ekipa ovdje, ovo je jednostavnije od winXP-a i mogla bi ga skuzit i koristit moja corava baba da hoce. Tak da znate ekipa linuxasi, niste nis jako posebni ak vrtite linux.

A svim drugim ljudima, koji citaju ovaj topic i razmisljaju o prelasku sa Windowsa na nesto drugo: Ubuntu je nesto strasno dobro, obavezno probati. ^^

Obecao sam si jos da cu probat Fedoru i OpenSUSE, pa i budem, no posto su te distre malo puno velke (4 gb eh?) ostavljam ih za koji drugi tjedan. Skupi su DVD-i

Ak se nekom da, moze objasnit zasto je tolka velka razlika u tezini tih distri? Evo ubuntu stane taman na jedan cd, a ova 2 okupiraju cijeli dvd. O cem se tu radi.. kad kazete da je sve to manje vise isto, kernel, gui, paket manager.... ?

Shadowww je offline   Reply With Quote