Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 27.10.2008., 00:53   #1541
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor NJUNJO_HR Pregled postova
Fleksiću takvog "Sloniya" mi ima brat. Krepal mu transformator, primar... bilo je na nekoj
fešti i zalijalo se bambusom.
Uglavnom uzeo sam bratu 350VA toroid. Elektroliti su deklarirani na 50V pa je prema njima
uzet trafo sa malo većim naponima nego po difoltu. Uglavnom on ima i "Sloniyeve" zvučnike
SS-MF600H, samostojeći trosistemci. Uglavnom sad je pojačalo puno bolje zvčnici mogu još
glasnije svirati a da ne odu u kliping. Stvarno je žalosno koliko slaba napajanja ugrađuju neka/mnoga
pojačala.....
Cijela investicija je došla oko 350kn + novi jači osigurač, jer je stari pregoril dok sam prvi put palili pojačalo.
Veći trafo povuče malo više sruje prilikom paljenja i magnetiziranja.

Ak neznaš kaj da kupiš promjeni si trafoja u "Sloniću" i dobil buš novi boost snage.
Imaš 2 žice na preimaru i 5 na sekundaru za prelemiti. Razmisli i o tome.

A ak premjniš kondiće koji su deklarirani na 50V sa onima od 63V može uzeti i još jači trafo te ujedno sa
većom voltažom. Evo ti još više snage.... Ovak nabrijani "Slonić" pojede i prepeće kineskog lampaša
Pa ko kaze da sony nema snage? Mislim ok, nema. I nad 315 i CA a340 i marantz 4001 su sa svojih 2x40 deklarirane JACI od ovog sonya (din i jos na 4 ohma. dakle cirka 2x25 uvrh glave da se deklarira ko ostali), ali to nije bit. Mislim snaga pojacala. Sto je to? Kupis u chipoteci 2x400w za 500kn pojacalo pa je kifla...

Puca meni ona stvar za snagu. Zvuk gledaj, zvuk.

a za feste i poljevanje bambusom imam malo jacu opremu (dva stupa svaki 2x20cm sa hornom i pasivni horna woofer 40cm velki ko vešmašina i prikladno pojacalo), al to nije za slusanje muzike
Fleks je offline   Reply With Quote