View Single Post
Staro 26.10.2008., 23:51   #22
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
kojeg kabla? UTP? Ne bas, pogotovo ne na 15m
a pojacala zaboravi, osim sto su ilegalna u lijepoj nasoj (iako nije da ce te netko zbog toga progoniti ) od njih nema previse koristi. Mreza je ipak dvosmjerna i nema koristi od toga sto ces ti svoj AP odlicno hvatati ako on nece imati dobar signal od tebe. A pojacalo na jednoj strani bi samo stvaralo gomilu suma i smanjilo i ovako malu kolicinu korisnog signala ma granicu upotrebljivosti.
Ako si u mogucnosti povuci UTP. Wireless je ok ali ga treba upotrebljavati u krajnoj nuzdi, ja ga imam u kuci za povremen potrebe ali sve kante su povezane kablom s routerom na tavanu.
Razumijem da ljudi hoce bezicno kada su laptopi u pitanju ali za desktop stvarno nema normalnog razloga da se izabere wireless.

A Astral, nisam vidovit pa da znam koju karticu imas, bilo bi zgodno da si napisao model pa da se vidi koji je chip unutra. Tada je lako pronaci soft za PCI karticu koji ce raditi s tim chipom ako postoji. Ako ne bude moguce mozda bi bilo najpametnije kupiti neku atheros PCMCIA, koliko znam one sve dolaze sa softverom ili barem mogu koristiti neki predvidjen za PCI kartice. Mislim da kolega ima ovu i da ima svoj soft. Cijena nije neka, ako ti je toliko bitno ne bi smjela predstavljati problem
greg SE je offline   Reply With Quote