Samsung Q210 je notebook kojeg
pratim već neko vrijeme, i eto napokon je došao kod nas (preko uvoznika
Elkotech-a),
doduše po nešto višoj cijeni nego što je
najavljivano, svejedno prilično povoljnoj s obzirom što uređaj nudi - jako dobar procesor, chipset i WLAN zadnje generacije,
veliki HDD, zasebnu grafičku karticu, doduše iz
low-end segmenta ali dovoljnu za povremeno igranje nešto starijih naslova na nižim razlučivostima i detaljima
(na 12" se to toliko i ne primjeti kao na 15.4")...sve to zapakirano u malo i robusno kućište!
Meni osobno nimalo ne smeta mala dijagonala ekrana (naprotiv!) niti tamnocrveni detalj na dnu (prepoznatljiv na većini Samsungovih proizvoda zadnje generacije) - ono što mi stvarno smeta
(isto kao na spomenutoj Toshibi U400) je glossy finiš, doduše u manjoj mjeri nego na U400 jer sama tipkovnica nije lakirana...
Potencijalni problem bi mogao biti i otežan pristup memorijskim modulima, naime treba se odvojiti i izvaditi cijela tipkovnica, ali 3GB koja dolaze s ovim modelom bi većini trebala biti i više nego dovoljna
(ionako 32bitni XP i Vista ne mogu prepoznati više).
Dvoumio sam se između njega i
Lenovo ThinkPad SL300, 13" notebooka približne cijene ali sa slabijim ugrađenim komponentama...
Ono što on ima je ime ThinkPad koje valjda još uvijek (donekle) jamči solidnu kvalitetu izrade i pouzdanost, doduše ni približno kao T i R serije ali svejedno...
Jedna stvar me zanima u vezi ove Samsungove zvjerčice - imaju li primjerci koji se prodavaju kod nas US (s majim, razlomljenim Enterom) ili UK tipkovnicu (koja dolazi s punim Enterom)...Zna li tko?!?