Citiraj:
Autor Swarm dude
Uf, nisam to viđeo...
A da, Fleksov Sony (koji nije loša kupnja btw) i AV receiveri samo što oni nisu ista klasa (lošija kupnja jel).
Sljedeći na ljestvici je Denon PMA-500AE koji košta oko 1600 kn, za značajno više s obzirom na određeni buđet. No, Sony predstavlja bolju kupnju 
|
A vidi sve je to relativno. jedna je stvar samo 100% sigurno, a to je da je stereo pojacalo jedina dobra kupnja. Da bi dobio neki 5.1 receiver koji svira u klasi sonya i ostalih ''jeftinih'' <1500kn pojacala moras poseci duboko u djep. Duboko kao 3k kn. A za te pare se da dobiti tek mrak pojacalo.
Ono sto sam definitivno zakljucio je da nista sto cujes vani nemozes znat kakvo je dok ne cujes doma.
Uglavnom ovih dana bi (kad i ako ulovim vremena) trebao doma dobiti pozamasnu kolicinu pojacala da vidim sto kako svira. Ono sto me fasciniralo nakon par kavica sa audiofilima je to da me svi uvjeravaju da taj moj sony kojeg jelc tako pljuje i izruguje po njima sigurno svira bolje i od denona (to sam i sam cuo), a kazu da i nadovi jeftini nisu neka sreca. Yamahu im nesmijes ni spomentu, pogotovo ne onaj test ax497 koji je dobio 84% u hifi mediji. Naime da je CA sa novim revizijima najbolja kupnja do 2k kn. Sad kome vjerovati - vidjet cu kroz par dana.
Ono sto ti mogu reci je da svi koji su culi sonya kod mene su ostali sokirani kako to ustvari dobro svira. Covjek koji ima marantza 4001 i missione kad je dosao kod mene i sjeo da poslusa je ostao paf i rekao neke detalje ne cujem kod sebe. Vis i to isto bi trebao otic jer me zvao da dodjem po pojacalo da poslusam kod sebe...
Mislim nebi htio nikakve svađe zapocinjat, al kad se sjetim kolko ste pljuvali one moje e640 i sad kad ih usporedim sa boljim zvucnicima i vidim da razlika i nije tolka monstruzna (jedino sto diamodni nisu uopče osjetljivi na smjestaj, dok su jamoti zbog straznjek BR otvora to jako bili). Tak da i sve sto ti neki audiofil kaze treba uzeti sa rezervom...
Ono tech sto ti ja mogu ponuditi je da ti jedan dan dofuram svog sonya na slusnu probu. I to ne pod uvjetom da ga kupis, jer ja ni neznam dal cu ga prodavati dok ne cujem ovo ostalo, nego samo da vidis dal je to nesto sto zelis.
ja sam sa ampom zadovoljan, mislim da je bila dobra kupnja i da je to definitivni best buy. nad kosta 800kn vise i po nekima je vise reklamiran nego sto vrijedi, denon nije vrijedan nekog spomena, a ovo sve ostalo je preskupo. Pa ti budi pametan.
Na audiofilu gdje ekipa kao ''kuzi'' postavis to pitanje sto kupiti do 1500kn, svi ce ti reci skupi jos tolko, onda kad kupujes za 3000kn ti kazu muzika pocinje na 1000€. Imho moje misljenje je (a naslusao sam se svega skupoga) je to da tamo vlada koncentracija malo bolesnih ljudi koji vise nisu u sferi normalnih. Ok ima tamo stvarno na mjestu ljudi, ali velicina koja je glasna i koja pise po forumu stvarno nije normalna. Od drzaca kablova, ampova od 10 000kn i zvucnika sa finisem od mahagonija...