Ja sam ga isto kupil ali ga nisam još spojil. Evo pem sad kroz 5 min pa javim dojmove
o glasnoči.
Prošli tjedan sam prijatelju složil jedan komp i uzel samsung f1 od 320 gb.
Kompjuter je bil na stolu ,disk blizu glave/uha i objesili smo ga na gumu od gaćea
i moram reći da je tiši od ovih jednu generaciju starijih samsunga.
Još je k tome bil prazan pa ni glava nije išla puno sim-tam-sim-tam-tam....
Sad sam poslušal tvoj snimak. Nekaj od ovaga kaj bum nabrojil je možda istinito.
1. disk nije dobro pričvršćen za kučište i onda se prenose vibracije na kavez di ti je disk
2. disk je dobro pričvršćen za kavez ali kavez nije dovoljno dobro pričvršćen za kučište
3. kučište ti je "komad pleha" i jednostavno minimalne vibracije kučište uspijeva pojačati
na razinu disko muzike

4. uglavnom, izvadi disk iz kučšta i drži ga upaljenog u ruci. ako se i dalje budu čuli takvi
zvukovi onda ga vodi u servis jer tak se današnji diskovi
nebi smjeli glasati.
5. ako disk ne proizvodi pod točkom 4, onda objesi disk na gumu iz gaća. imaš ju za
kupiti u svakom dućanu koji prodaje tekstilni materjal od kojeg si mlade cure potajno
rade minice dok im roditelji spavaju

.
EDIT:
Evo malo sam upalil svoj novi diskić i čini mi se da je ova mrga od diska može fino prodrmati
kučište. Držal sam ga u ruci i malo se igral sa njim. Glavni problem ovog diska su njegove
3 ploče. E sad zakaj. Te ploče se vrte 120 okretaja u sekundi. Jedna blizu druge te ujedno svojom vrtnjom
kovitlaju zrak oko sebe i stvaraju veliki propuh..... Uglavnom još je to dost tiho kak je zapravo moglo ispasti.
Škužil sam da dok sam išel pokriti gornju stranu i malo ju pritisnul disk je počel lagano vibrirati i počel se
slično glasati ko na tvojoj snimci. Zatim sam ga još malo stiskal i okretal svud i svagdje....
Zaključak je ovaj. Disk je najtiši dok nije pritisnut ni na jednom mjestu. Uglavnom najtiši je bio
dok sam ga što laganije držal u ruci na način da je visio izmđu prstiju a ne da ga držim u dlanu.
1. rješenje: stara metoda

2. držati disk ugašenim

3. rješenje: čekati SSD-ove od 1TB
nisam možda baš pomogel, ali kaj moreš..... nadat se da sljedeći disk nebude imal pokretne dijelove...
laku noć/dobro jutro ljudovi