View Single Post
Staro 26.10.2008., 01:45   #1
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Pitanje za vlasnike Samsunga F1 (1TB)

Evo, od danas sam ponosni vlasnik ovog diska (kupljen na akciji u Linksu) i disk je odlican, ali imam jednu zamjerku koja me uzasno zivcira i ne znam da li bi to trebao ici reklamirati, pa rekoh, da pitam jel i drugi imaju taj problem.

Naime, disk je vrlo tih u radu, ventilatori u kucistu ga nadglasavaju tako da tu nema zamjerke, ali izgleda da proizvodi nekakav ciklicki zvuk vrlo niske frekvencije, sto zvuci otprilike kao oni sporo okrecuci veliki ventilatori (mislim na one promjera metar i vise) sto proizvodi i vibracije koje se vrlo lako osjete na kucistu a prenose se i na radni stol. Period ponavljanja je otprilike 1 sekunda.

E sad, ja ne znam dal sam ja tako osjetljiv na te vibracije ili je to stvarno neka greska s mojim primjerkom (valjda nisam takav pehist), u svakom slucaju cu dat disku par dana da se "razradi", ali bojim se da se mozda nije u transportu previse stresao pa je sad u nekoj neravnotezi, da mi se ne bi dogodilo da natrpam disk s 1 TB podataka a da onda on lijepo prdne.

A da ne bi bilo da sam paranoican, evo i snimka tog zvuka (mikrofon prislonjen na kuciste):

http://www.filedropper.com/vibracije

Sad me zanima jel i drugi vlasnici ovog diska primjecuju isto ili bih ipak trebao ici traziti zamjenu?
Dr.Gonzo je offline   Reply With Quote