View Single Post
Staro 25.10.2008., 10:31   #50
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Valg Pregled postova
Za sve ove koje su komentirali moj post:
1. Vemil je znao po par puta dostaviti oštećenu robu, recimo ploču sa otkinutim kondezatorom i slično, a takvo što prodati kupcu je suludo.
- prc za firmu.
2. Ljudi kupe grafičku u vemilu, a pošto mi prodajemo istu, drugi kupe istu kod nas. Onda kupcu iz vemila istekne garancija, zamjeni grafičku sa frendom, dođe se nama žaliti - prc za firmu.
3. Fino izvadiš robu, pogledaš dali je sve na mjestu, da ništa nije otkinuto, prepišeš serijski broj i markerom na tajnom mjestu zabilježiš šifru, tako da nas ne mogu prevariti sa zamjenom robe.
- prc za varalice
4. Nije bezveze što je iSHOP najjači u Sisku, što samo mi popravljamo (ali zaista popravljamo) što se može (serverska ploča sa puknutim kondezatorima, nije bed skrpati, ploča je skupa). Samo mi punimo ketridže za tinte, nitko od kupaca nije do sada bio oštećen, a ako je nešto krivo napravljeno našom greškom, bez pogovora snosimo popravak o našem trošku.

Do sada smo imali smo 1 slučaj koji nismo ispoštovali, a to je kad je neka plavuša od 25 godina kupila 25 CD-a, i "spržila" ih, i nisu joj radili jer nije znala spržiti (pržila budala neke kompilacije muzike audio CD-a na 52X, samo joj je PC htio čitati CD-e).

Od tad kraj police potrošnih medija stoji plakat: "Garancija na CD/DVD medije ne uvažavamo ako su korišteni!"

PS - Mala firma, mali grad, a Vemil i HG spot se nagurali u grad, velika konkurencija, al ipak ih mažemo!
Ja sam dobio pokvarenu VGA u Vemilu, ali uredno zapakiranu i nikada ne otvaranu. Otisao nazad i iste sekunde dobio drugu, takodjer uredno zapakiranu i nikada ne otvaranu. Jedini moguci i jedini ispravan nacin po mome.
U zivotu nisam cuo da neko prodaje artikle koji su otvarani i "testirani" mislim nevjerovatno, ovo se moze desavati jedino u negdje na balkanu u nekoj banana drzavi zvanoj Rvacka !!!
He he kako testirate IT opremu? Clockate procove da vidite koji moze najvise podnjeti
Takav nacin poslovanja otvara mogucnost malverzacija, nista drugo. A to sto u postu gore kazes da mislite na kupce, nastoj to uciniti na drugi nacin, mnogo pravediji. Prestani otvarati i "testirati" robu, nego ju prodaj zapakiranu, a a ko je slucajno pokvarena, zamjeni ju bez zajebavanja kupca. Tako ces pokazati da mislite na kupce, a ne nekakvim kvazi testiranjima, lol, kakvi carevi !!!!
Care ma otkuda tebi pravo da nesta otvoris sto nisi kupio, pa ti si samo preprodavac, druga ruka, robu si narucio u Zg i preprodao ju u Sisak. A serijski broj imas na ambalazi pa ga izvoli prepisati. Garant pored svog broja vucete i recke i grebete artikle da ih mozete kasnije prepoznati. STAVLJATE SVOJ TRADE MARK eheh. I`živcira se bezveze

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 25.10.2008. u 10:51.
Ziiky je offline   Reply With Quote