View Single Post
Staro 24.10.2008., 23:23   #103
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Shadowww Pregled postova
Ovaj dio ne shvacam. TCO i ROI. U kakvoj je to pobogu relaciji sa linuxum i desktop korisnicima.
Desktop korisnici != entuzijasti s viskom vremena i manjkom jasne percepcije za sto im racunalo treba.

Eklatantan primjer desktop korisnika je John Doe u Tvrtci d.o.o.

Citiraj:
I opet mi nista nije jasno. Od kud ti takva saznanja. I čemu riječ tvrtka tu. Koja, kakva, čime se bavi ta tvrtka. Mislim da smo se ja i ti malo razlisli u znacenju odredjenih pojmova. Kad ja kazem "desktop korisnik", mislim na čovjeka koji se neprofitabilno, neprofesijonalno, zbog užitka koristi računalom. Doma. Kućni korisnik. I iz te definicije desktop korisnika pobijam bilo kakve filozofije o isplativosti koje si gore natrkeljao jer potrebe desktop korisnika su IMNSHO striktno individualne i neke generalizacije tu nema i nebi smjelo biti. Svatko za sebe neka proba i odluči dali mu open source rješenja odgovaraju ili ne. Po svojim kriterijima.
Ostavit cu citav quote; upravo tako, u tome i jest bila poanta citave price. No to cini tvoj thread totalno nepotrebnim i promasenim. To sam napomenuo i ranije - nemas konkretne zahtijeve, nemas konkretna pitanja - IOW, samo ako imas dovoljno entuzijazma, volje i zelje, mozes iskopati nesto sto se *tebi* svidja i iskljucivo je pobudjeno tvojim enztuzijazmom i osobnim preferencama. Tebi nikakvi savijeti niti prijedlozi nisu relevantni, jer se bavis "istrazivackim" koristenjem racunala, stavimo to tako...

Citiraj:
Nemam odgovora. Ocito forsiraras pitanje u smjeru linux kernel versus bsd kernel a tu sam nedovoljno kompetentan za usporedbu.
Samo sam zelio da sam sebi pokazes kako to sto radis nema previse smisla. Forsiras taj crni BSD bez nekog suvislog razloga...

Citiraj:
Autor JosipMiller Pregled postova
Već sam prije shvatio da je "ozbiljna rasprava" samo ona koja može završiti tebi u prilog. Prema tomu: u pravu si.
Preslatko, mucek. FUD-as i onda ocajno jadnom linijom manjeg otpora pokusavas zatrti gluposti koje si izlanuo. Ako si vec troll, onda barem budi dosljedan.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote