View Single Post
Staro 24.10.2008., 21:50   #43
herion
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Nije mi jasan ovaj dio gdje zamjena neotpakovane ploče traje duže. Zar i jedna i druga ne idu direktno dobavljaču? Na koju foru oni sa otpakovanom prije dobiju zamjenu? Nije li to stavljanji u nepovoljni položaj dijela kupaca što mislim da nije u skladu sa zakonom? Ne ulazim u vaš način rada. Ako to kupcima paše sve za 5. Međutim prije 2 godine sam u "malom dućanu" kupio ploču i grafičku koja je bila korištena za nekakvo njihovo testiranje konfiguracije sa nekim specijalističkim programom(ništa OC) za 20% jeftinije. Razlog-komponente su bile otvorene, a ja to nisam tražio. Dakle ako nekom paše da mu vi to istestirate ne vidim problem. Međutim ako to kupac ne traži... I šta se dobije testiranjem 4 ploče od 20. U preostalih 16 može biti nekolicina neispravnih(mala vjerojatnost jer su ploče tvornički testirane). Testiranje svih 20 mi izgleda logičnije. Kužim da neko kupi nekoliko komponenti pa provjerite da li jer npr. RAM kompatibilan ili nadogradite Bios da bude kompatiblan sa CPU(opet samo na zahtjev kupca) . Bez uvrede u ovom stvarno ne vidim smisla.
PS
Nemojte me krivo shvatiti ali ovakvo testiranje me podsjeća na neke od naših trgovačkih lanaca koje kupuje robu sumnjivog porijekla(pokisla,prevrnut kamion..) pa je dodatno istestiraju da vide da li je upotrebljiva te je prodaju ispod tržišne cijene.
herion je offline   Reply With Quote