View Single Post
Staro 24.10.2008., 19:10   #97
Shadowww
^_-
Moj komp

Shadowww's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Moja firma odnedavno se bavi, izmedju ostalog, i desktop Linux (konkretno, Ubuntu) implementacijom i sve vise i vise postaje jasno kako je, unatoc tome sto je u inicijalnom segmentu bilo koja Linux distribucija jeftinija od Windowsa, TCO i ROI ispadnu daleko, daleko na (pozitivnoj) strani Microsofta.
Ovaj dio ne shvacam. TCO i ROI. U kakvoj je to pobogu relaciji sa linuxum i desktop korisnicima.
Citiraj:
OpenSource za desktop ima smisla u jako limitiranim okruzenjima gdje racunala sluze za osnovni rad - tekst, mail, surfanje. Sve iznad toga postaje lagani overkill; sto postaje jasnije sto je tvrtka veca i sto je duze bila na M$ only rjesenjima...
I opet mi nista nije jasno. Od kud ti takva saznanja. I čemu riječ tvrtka tu. Koja, kakva, čime se bavi ta tvrtka. Mislim da smo se ja i ti malo razlisli u znacenju odredjenih pojmova. Kad ja kazem "desktop korisnik", mislim na čovjeka koji se neprofitabilno, neprofesijonalno, zbog užitka koristi računalom. Doma. Kućni korisnik. I iz te definicije desktop korisnika pobijam bilo kakve filozofije o isplativosti koje si gore natrkeljao jer potrebe desktop korisnika su IMNSHO striktno individualne i neke generalizacije tu nema i nebi smjelo biti. Svatko za sebe neka proba i odluči dali mu open source rješenja odgovaraju ili ne. Po svojim kriterijima.
Citiraj:
Bojim se da nisi razumio pitanje, a tvoj filozofski pokusaj odgovora ni najmanje ne rasvjetljava razlog zasto bi forsirao BSD kernel na desktopu.
Nemam odgovora. Ocito forsiraras pitanje u smjeru linux kernel versus bsd kernel a tu sam nedovoljno kompetentan za usporedbu.
Citiraj:
"Slogan Unix filozofije"? Nikada nisi vidio closed source Unix?
Vidio si moj prvi post. I slucajnom namjerniku koji ne prati topic je jasno da sam laik po pitanju unixa. Stoga čemu takvo pitanje? Inace, sig sam izvukao nakon usputnog bacanja oka na unix.org. Imas na naslovnici sliku.

Bubba, očito je da imas iskustva sa stvarima o kojima se govori ovdje pa nebi bilo lose da podijelis koji konkretan savjet uz tu tematiku a da opensource vs. microsoft filozofiju ostavis za neku drugu priliku
Citiraj:
Autor devil_kc Pregled postova
dwm ima 70kb dok se instalira, ako en volis tiling imas jwm koji je sam sebi dependency i ima 170kb dok se instalira. ja osobno koristin fluxbox koji dok se instalira ima 3.5mb i trosi oko 1mmb rama, i awesome 3 koji je manji od pola megabajta tak da tih 900kb bas nije tolko impresivno
Po meni kod enligtenmenta nije bitno koliko je tezak. Mislim da on ionak nije namijenjen da bude light i da se pokrece na prastarim konfama vec je tu najveca fora ovi fx eye candyi..

Shadowww je offline   Reply With Quote