View Single Post
Staro 24.10.2008., 13:17   #89
JosipMiller
Technician
Moj komp

JosipMiller's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Shadowww Pregled postova
Evo jedno pitanjce za naseg tehnišna (a i za ostale linuxaše koji naiđu): vidjeh da u svojem povećem postu o linuxu za destop nigdje nisi spomenuo *buntu distre; jel to zato sto je ta distra relativno nova u odnosu na stare pa postoje neke predrasude ili distra uistinu nije vrijedna paznje (zbog?) ili nesto trece?
Evo stiglo mišljenje mog experta za Ubuntu pitanja:
"Zadnji 8.04 valja samo Gnome verzija. KUbuntu je dosta nestabilan(bar je meni bio prije nekih mjesec dana) jer koristi KDE 4.0.x. Meni je distra odlicna za pocetnike. Instalacija je sasvim jednostavna - next, next, next - gotovo. Instalacija zatvorenih drivera(graficka i sl) se izvodi preko Hardware drivers - automatizirana do samog kraja. Samo kliknes na svoju graficku u izborniku i sam ih instalira. Isto je tako s codecima. Kad pokrenes Amarok automatski ti ponudi instalaciju mp3 codeca. Distra je skroz user-frendly. Rijetko od koga sam cuo da ima problema s Ubuntuom. Jedino mozda ako ima kakav egzotican hardver."
Eto vrlo objektivan sud. Vjerojatno ćeš se morati odlučiti za stariju verziju pa onda raditi update. Izgleda da su nove još previše "svježe". KDE 4.0 je prilično nezreo - 3.5 ti je zakon. Guraju KDE 4 u nove distre i onda nastane cirkus - ljudi misle da je cijela distra koma jer KDE ne valja. No mislim da se može instalirait i stari KDE poslije KDE 4, iako sam do sada probao samo obratno. Ja osobno sam kode Fedora koristio starije stabilne distre sve dok im nije prestala podrska a i dulje od toga.
JosipMiller je offline   Reply With Quote