Citiraj:
Autor RuLe
Zanima me jel koristis vistu ili xp ?
Wireless je dosta nepouzdan i nestabilan.
Mi ga koristimo na velikim udaljenostima (do 7 km) s vanjskim antenama i "zapinjanje prometa" je normalna stvar.
Sto se tiće kućnog korištenja tu nebi trebalo bit problema toliko, ali koliko sam primjetio da vista ima tih problema i na kratkim udaljenostima (10-20 m)
Problemi mogu biti raznorazni, hardware, software, pozicija ap-a i sl.
|
niti je nepozdan niti nestabilan a zapinjanje prometa NIJE normalna stvar, potovo u vecim, gradskim mrezama ako su iste pravilno postavljene i bazirane na kvalitetnim routerima/routerOSovima. To sto su kod vas ljudi koji to rade/odrzavaju nesposobni nije dovoljno da popljujes tehnologiju.
Inace vec godinama na net idem preko linka od nekih 4km, zapinjanja nemam. Ping u online igrama kao da mi je DSL kod kuce....no mrezu sam izmedju ostalih i ja slagao pa drugo i ne ocekujem
A sto se tice ovih zapinjanja o kojima se ovdje prica obicno je krivac windows wireless zero configuration servis i njegova potreba da svako malo skenira u potrazi za novim mrezama. Izbjeci koristenje istog ako se moze pod svaku cijenu. Problem je sto je to na laptopima cesto nemoguce jer ugradjene wireless kartice dolaze bez ikakvog softa ili s necim upitne funkcionalnosti koji ionako ne moze raditi bez WZC servisa.