Narucio sam komponente kod telebita, gotovo sve sto mi treba ali nigdje nisam spominjao da mi oni to sastave ili testiraju. Dakle poslao sam novac i nisam dobio odgovor, nakon sto sam im poslao mail da mi kazu sto je sa naruzdbom dali je poslana dobijem ovaj odgovor:
"
Danas je zavrseno slaganje racunala te je vrseno testiranje. Sutra ide na otpremu, u subotu () ili ponedjeljak ce bit kod vas
Svako racunalo koje ide na dostavu prolazi rigorozniji test prije isporuke kako biste bili sigurni da je sve ok ne samo na prvi pogled. Nazalost to ukljucuje nesto vise vremena.
Pozdrav"
Dakle
Neznam sto oni imaju testirati novi proizvod, ako ne radi vratim ga nazad i tako sam radio sa svim firmama do sad.
Sad ja doslovce neznam tj nemogu znati dali cu dobit nesto polovno sto oni ubace sa propektom, kad sam ranije uzimao komponente od drugih firmi bi uredno dobio sve novo zapakirano i bio sam siguran da je sve uredno i novo naruceno, jel nesto propustam ili je ovo skroz neprofesionalno i ko zna sto jos?
nastavak:
Evo bas sam dobio odgovor na mail i nemogu vjerovati. Ispada da radi moje udaljenosti, zbog toga sto sam pitao nevezano u jednom prijasnjem mailu dali salju konfiguracije i monitor dovoljno sigurno preko kurirske sluzbe te zbog toga sto imaju losa iskustva sa kupcima koji ih krive ako im isporuce nesto nevaljano oni su zakljucili da ja zelim od komponenata koje sam narucio sastaviti konfiguraciju i testirati kod njih, da jos je navedeno da sam djelovao kao neko ko nije iskusan sa sastavljanjem konfiguracije jer sam pitao za kompatibilnost kucista i coolera(velicina) a neznam sto njima znaci dimenzije: 0000x0000x0000(doslovce ove brojke) za cooler u opisu ali meni ne znaci nista logicno
Rekao sam da mi posalju nazad novac i otkazu naruzdbu ako mi nemogu dostavit komponente kako sam ih i narucio, nove zapakirane i bez ikakvog navedenog sastavljanja