Ne treba sad pretjerivati. Čini mi se da je najveći poblem u tome što se očekivalo da će FC2 biti puuuuuuuuuno bolji od Krajzisa po kojem se pljuvalo zbog hradverskih zahtjeva, linearnosti, kratkoće etc. A to nije baš bilo realno za očekivati. FC2 nije toliko zahtjevan ni kratak.
Međutim, FC2 nije toliko kratak najviše zato što ti ponekad treba pola sata vožnje autom/brodicom da bi došao do mjesta svog sljedećeg zadatka, a da pritom ne sretneš nikog putem. Jest velik prostor, ali moglo ga se i bolje iskoristiti.
Vjerojatno dio razloga za razočaranje leži i u tome što je, kako Gradjanin kaže, FC napravio veliki bum, oduševio i kritiku i igrače, pa su svi očekivali nešto slično. A to nije bilo nimalo realno očekivati.
Ima tu i glupih stvari u igri. Npr. jučer se malo igrao i pustio da u mog lika ispucaju nekoliko šaržera municije. Umjesto da rikne i da se loada zadnji save, moj buddy me (nakon što sam primio 50 ili više metaka) izvlači van živog i zdravog na sigurno, svega dvadesetak metara od okršaja. WTF?
I to skupljanje dijamanata je meni bezveze, a i ne radi kako treba, onaj pokazivač često pokazuje krivo i nađem dijamante taman kad lampica prestane svijetiliti i blinkati.
Ponavljam, nije loša igra, samo ne treba očekivati čuda