to je tak kad se ekipa pali na guranje i nekakve trejlercice koji su do sada uvijek bili super truper, a na prste jedne...hmmm da nebudem bas toliko kritican ajd na dve ruke se mogu nabrojati one igre koje su opravdale svoje trailere.
stoga...kako sam lijepo napisao prije, a nazalost se ostvarilo. svaka igra koja se najavljuje pompama, svakojakim komentarima tipa UBER i slicno, do sada je pokleknula i donjela je neko razocaranje u igracu populaciju. izgleda da ni FC2 nije daleko od toga.
*mozda da se ogradim s jednom konstatacijom koja je ista i u filmskoj industriji. prvi dijelovi su odlicni, no svaki pompozno najavljivani nastavak ili ekstenzija su naprosto kvarili dobre igre. cast nekim izuzecima, no u vecini slucajeva, promasaj.
FC je bio zasigurno najveci BUUUUUM na igracem trzistu, i to je izgleda jedini noviji bum koji se igracoj industri (fps naravno) i desio. dan danas je to kompletna vizuelno efektna i zanimljiva te prije svega podosta teska i na kraju, duuuga igra. ovo danas su polu proizvodi koji se rade da bi se opravdala ludnica na trzistu grafickih kartica, te svi ti poluproizvodi su nekakvi demoi za isprobavanje trenutne graficke snage i nista drugo.
FC bi se slobodno mogao reci da je bio bum kao sto je bio bum izlazak graf serije 8800 iliti g80 gpua.ko zna kada cemo opet dozivjeti nekaj takvoga. mada da sam iskren, uzivam u tome da sam taman bio dio tih dana....kada se sve okrenulo naglavacke
ili smo jednostavno podigli kriterije...ko ce vise znati...no realnost pokazuje da vecina naslova jednostavno ne opravda svoje postojanje. nazalost.