Citiraj:
Autor Zmaj000
Jao igra leti preodlicna je grafa milina za vidjeti. HDR, Bloom i vsync su mi iskljuceni ostalo sve do ibera osim aa koji na na 4x
Btw cime mjerite fps ( EDIT fraps  ), i cemu sluzi taj HDR i Bloom , u drugoj misiji dok mi je to bilo ukljuceno kad sam rokao s onim likovima u klaonici znalo mi malo zastekat ali sam to dvoje iskljucio i sad leti.
|
Citiraj:
Autor Atrax
HDR ti u biti simulira blještavilo svjetlosti ajmo reć. recimo kad izlaziš iz mračne prostorije u jako osvjetljenu, onda tu bude sve dosta blještavo dok se oko ne prilagodi. eto, zdravo seljački, hdr simulira to privikavanje oka na svjetlo.
a bloom, hm, ne znam točno kako bih to opisao. imaš recimo lampu na stropu, sa bloom efektom ti se svjetlost još proširuje okolo, kao glow, više se dobiva efekt svjetlosti, ne znam kak bi ti objasnio. uglavnom, ako upališ hdr i bloom, primjetit ćeš sigurno, samo ovisi dal ti se to sviđa. ja često gasim te efekte, POGOTOVO bloom, jer izgleda nerealno. HDR bude uglavnom dobro izveden i služi svrsi.
moraš probat pa vidit jel ti paše.

|
nije bas da si mu dobro opisao. no, ovo ce svima pomoci da vide prednosti i mane hdr-a
http://en.wikipedia.org/wiki/High_dy...ange_rendering
a ovo je kaj se tice blooma
http://en.wikipedia.org/wiki/Full_screen_bloom
znaci, ako je moguce, srazmjerno hardweru, upaliti navedene stavke. ono, dobro dosli eye-candyji za svakoga...a kako vec i vrapci znaju za sli-gradjanina, da napomenem da je upravo sli savrsena stvar za to. znaci, nije neka beneficija u fpsima koliko je beneficija u snalazenju grafi sa dodatnim efektima.
mada iz iskustva mogu reci da mi hdr nije bas uvijek sjeo do sada...recimo rainbow six...nekako mi napravi maglastu i mutnu sliku s kojom i nisam bas odusevljen. no zato vlastito ranjavanje kada se prime meci, ili efekti umora ili pada s visine citaj fizicko stanje malo prije neg kaj krepas je odlicno. zamucenje vida slike, simulacija okolisa naspram radnje je odlicna. pa ko voli nek izvoli.
uglavnom...za jak hardwer..nije da ne radi i na nekim gejmer konfama, no kako su nam lijepo objasnili u krajsisu...gledaj lijepo, gledaj biti entuzijast