View Single Post
Staro 23.10.2008., 08:25   #22
shmufla
Premium

Datum registracije: Sep 2008
Vidio sam to za 10gb, ali neki kažu da je to nepotrebno kompliciranje tak da odustah od toga. Također, ako ću kroz koju godinu XP mijenjat Vistom ovih 10gb će za Vistu bit premalo jer se navodno preporuča 40-tak gb.

Uglavnom, stari hard je ide ili stari ata (kak se to već zove), a novi je Sata tak da OS svakako ide na novog.
Mislio sam novog podijelit na C (100 GB) i D (sve ostalo).
C: za OS, programe (autocad, ms office, photoshop i web alati itd.) i igre (nisam navikao odjednom imat previše instaliranih igrica pa vjerojatno neću ni sada)
D: za slike, filmove, muziku itd.

Koliko se sjećam igre redovito stavljaju neke svoje pomoćne direktorije na sistemsku particiju pa mislim da bi uvijek ostajalo neko smeće poslije uninstalla tak da je bolje odmah stavit na C. Gledao sam po nekom forumu o toj dvojbi gdje stavit igrice i rasprava je ostala neriješena.

Stari hard bi, dakle, ako ne bi usporavao sustav ostavio za backup važnijih stvari.

Jel mi dobra ta računica?

Ako je novi spojen na SATA, a stari na IDE - da li je potrebno postavljat master i slave ili je dosta u BIOS-u samo podesit s kojeg da se boota?
Jer na novom WD-u ima onih pinova za te postavke no nisam dobio onu malu plastiku koja se na njih stavlja........niti na samom hardu ima ikakva shema kako to treba stavit za master, kako za slave itd... To me malo čudi jer je na starom sve lijepo prikazano.
shmufla je offline   Reply With Quote