danas sam malo igrao i prilično mi je teško palo na želudac. igra nema apsolutno nikakve veze s originalom. skroz je linearna, identično kao kriza, imaš ceste i između planine koje ne možeš prijeći. hrpa nepotrebnih i iritirajućih stvari kao čupanje metaka, zabijanje inekcija, healtha na svakom koraku, skupljanje dijamanata, iritirajući ljubičasti sejvovi po zidovima, to su barem mogli makniti u pc verziji kad postoji quick save. ai je skroz glupav. niti jednom, ali doslovno niti jednom nisu ostali braniti bazu opremljenu strojnicama na svakoj strani, već čim me vide krenu prema meni i onda ih nije teško srediti jednog po jednog. također vide kroz raslinje i uoče te na velikoj udaljenosti što onemogućuje bilo kakvu taktiku (u originalu se lijepo mogla pručiti baza i izabrati najmanje bolan ulaz). također sam doživio da me gađaju kroz stijenu, i efekti metaka koji zuje pored su jadni.
što se misija tiče to ide ovako. vozi se malo, sredi bazu ili dvije, koje se nalaze na cesti, obavi zadatak. nema nikakve slobode kretanja i prvo mi je na pamet palo ono izdrk*vanje oko demo verzije, kako ju jadni nisu mogli izdati zbog ogromnih otvorenih prostora. e pa ja ih nisam našao. doduše nisam ni puno igrao, ali ovo što sam odigro se moglo zgužvati u demo. iskreno se nadam da će kasnije biti slobodnije kretanje, i da će biti velikih otvorenih prostora, ali mi to sve liči na loš film, i kad se nakon sat vremena gledanja tješiš da sada dolazi ono dobro, ali to "dobro" nikada ne dođe.
što se grafike tiče, prilično je loša, ali što se mene tiče više volim veći framerate od fenci sr*nja koje nitko ne može pokreniti, tako da im zbog toga dajem plus.
eto, to je ukratko moj prvi doživljaj, i iskreno se nadam da ću nakon završene igre sam sebe demantirati, ako prije toga ne bude uninstall