View Single Post
Staro 22.10.2008., 20:44   #11
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Čestitke na review-u, ali moram ti prigovoriti na neke grafikone koji ne startaju od nule i rade baš ono što si ti htio izbjeć (i naravno istražiti) - koliko "lažu" marketinški slajdovi

Mislim na grafikone kod Crysisa primjerice.
Sve u svemu, dobar review. Mene samo zanima koliko je Fraps doista dobar za jedan ovakav test (tj. konkurentan u testiranju in-game benchmarcima) ?
Isprike na ne znanju, stvarno sam zaboravio kako već Fraps radi i koliko se mogu njime provoditi kojekakvi ozbiljni testovi
Da, imaš pravo. Ispraviti ću te grafikone, ovo je sve bilo zbrda zdola. Poludio sam već od silnih brojki i vrtnje igara i benchmark testova.

Fraps - testiranje je trajalo 60 sekundi sa određenim postavkama i karticama. ATT ga hebe i ako je upaljen baca netočne rezultate. Neke igre sam i vrtio više puta da bi došao do prosjeka...i da bi povećao točnost testova. Fraps baca min/avg/max brojke, nisam koristio maximalni framerate, radi bolje preglednosti i mislim da je nebitan.

Najviše problema sam imao sa UT3 benchmark toolom, ponekad ga je bilo nemoguće natjerati da vrti isti level, sa istom putanjom.

Game benchmark alati jesu točni, ali mislim da ne daju realna prikaz framerate-a, kao što realan prikaz FPS-a daje Fraps. Mislim, kaj mene briga koliko cu imat FPS-a u Crysisu u onom letećem obilasku, kada realan FPS u igri je ipak drugačiji.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote