View Single Post
Staro 22.10.2008., 12:25   #1
Radikal
Zlotvor
Moj komp

Radikal's Avatar

Datum registracije: May 2008
Komponente za HTPC

Znaci, radi se o jeftinijoj HTPC konfi.
Kuciste vec postoji.
LINK
Tv kartica takoder
LINK
I diskovi te dvd uredaj isto.

Sad, dilema je slijedeca.
Cooler
Posto u kuciste ide cooler do nekakvih 12 cm.
Znaci misli sam nesto do 11 cm.
Napajanje
Imam chiefteca od 450w. Bucan? Ako ne super.
Ploča i procesor te grafička
Sad, tu su problemi.
Posjedujem epox plocu s939 , amd athlon 4000- jednojezgreni te ati x800 i 3gb ddrI rama
Proglem je jedini sto je na procesoru big typhoon pa ne znam gdje mi se nalazi backplate od maticne i ona plastika s prednje strane ploce na koju se stisne stock hladnjak na maticnu.

X800 ima stock cooler a accelero s2 ne stane u kuciste. Tako da ili mijenjati cooler s necim tihim ili neku noviju graficku s pasivnim hladenjem. Na kraju krajeva lako se neki tihi vent nasarafi na nju.

Isplati li se iskoristit tu konfiguraciju? Te koji cooler staviti u tome slucaju posto ce big typhoon onda morati dolje jer s ventom ne stane unutra.
A i kako utisati x800 u slucaju da ostavim staru konfu i preselim je u kuciste.

Varijanta je i slijedeca
Uzeti intela recimo E5200 i neku plocu te koristiti box cooler i novu graficku s pasivnim hladenjem. Te ram. Nekih 2gb kingmaxa.
Cifra ne bi bila prevelika.

Znaci, bitna mi je tisina. Ne znam kakvi su box cooleri od intela pa i to uzmite u obzir. I najisplativija varijanta od gore navedenih. Ne novcano nego dugorocno gledano.
Iznad 1500 kn investicije ne dolaze u obzir. Eto.

Da zaboravio sam napomenuti, treba mi izlaz na vga kartici da se moze povezati s TV-om. Znaci neki cinch kabel i to je to.
Pa molim neki pametni savjet za sve gore navedeno.

I amd varijanta je moguca, mislim nova ako se da sklepat bolje od ove intel koju sam napisao.
tako da tko god ima neku ideju, savjetujte me, zbilja sam prepun dilema i nisam ni sam pametan sto uraditi.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 22.10.2008. u 14:13.
Radikal je offline