Citiraj:
Autor Bruno_Rv
Zanimaju me tri stvari:
1. Plazma Panasonic TH-42PV80 ima rezu 1024x768 ,znaci nije hd ready? ne mogu igrat neku igru na vise od 1024x768? (recimo 1280x 768 ili 1440 ili koliko se vec moze na LCD TV-u) ili nesto na full hd rezi? (za kasnije mislim. npr.)
2. Jeli neko probao neki Toshiba LCD tv? vidio sam jedan i slika je odlicna?
3. Da li ima filmova u 1900x1080 rezi da se moze gledat sa dvd-playera? (malo sam zahrđao u vezi filmova i tv-a)
|
Jedini tv koji ima fizicku 720p rezoluciju su 37" plasme. Medjutim vertikalno ima 1024 linije umjesto 1280. Dodes do zaklucka da ne postoji ni jedan tv sa fizickom 1280x720p rezom pa tako dakle ni jedan tv nije hd ready

Stvar je sto su fizicke rezolucije do pojave 1080p su pokupljene sa monitora, pogotovo 1024x768, posto je to 4:3 plasme imaju pixele u obliku pravougaonika pa se slika uklopi u 16:9 omjer.
Sve sto budes izbacio, bilo koju rezoluciju cak i ako prima 1080p signal (kao Panasonicovi PV70 i PV80 modeli) ona ce prilagoditi signal svojoj fizickoj rezoluciji.
Dakle doci ce do scaliranja i downgradiranja signala.
Koliko je to lose ne za plasmu vec i za lcd zavisi od modela do modela.
Obicno plasme se drzi na 1280x720p rezoluciji jer je ta reza ugodna za surfanje i za gledanje mkv 720p filmova.
Sto se igara tice, PS3 izgleda odlicno na Panasonicovim plasmama, dok je ipak slika malo ostrija kod LCD kad je u pitanju spajanje sa kompom.
Sto se tice dvd playera i 1080p filmova odgovor je ne.
Za gledanje mkv filmova trebas spojiti pc sa kompom ili uzeti posebno htpc.
Za original blu ray filmove morat ces iskesirati novce za linijski blu ray player.
Ili da kupis blu ray optiku i preko komp->TV gledas blu ray filmove.