View Single Post
Staro 21.10.2008., 11:14   #30
boris1408
Premium
Moj komp

boris1408's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Evo da i ja napišem neki mali review.
Čitam ja tu po forumu jer si gledam koji miš ću kupiti, i tako kliknem na ovu rubriku i vidim kako svi hvale ovaj trust-ov model, i tako ga ja odlučim kupiti. Pošto radim u pc shopu, mogu si naručiti ono što hoću i tako vidim da je samo jedan trust ostao. Miš je jako tražen, tako da jako brzo ode.
A kako bi bilo da sada malo pričamo o mišu? Prije ovoga sam koristio Genius 525 i bio mi je dobar, odlično leži u ruci, predobar laser, ali miš kao da je rađen za babe i đedove, plastika je preloša, lijeva tipka miša se ishabla za 2 tjedna kod prosječnog gamera. Da je miš kvalitetnije izrađen, mislim da bi bio najbolji na tržištu. Ajmo sad malo na trust, iako miš neizgleda manje od genius-a 525 u ruci se osjeti da je daleko manji. S desne strane fali bar još 1,5 cm za naslon dva zadnja prsta na desnoj ruci. Miš je jako kvalitetno izrađen i nema klimavih dijelova. Gumene površine sa strane miša su najbolja stvar na ovome mišu, jer se prsi tako dobro hvataju za njih tako da nema šanse da vam miš ispadne, isklizne ili nešto slično. Tipke na mišu su odlične, posebno ove sa strane. Scroll nije baš kao na razerovim miševima, ali poslužiti će svrsi (neznam zašto neki kreten radi scroll u 4 smjera na gamerskom mišu, umjesto da napravi kvalitetan scroll u 2 smjera?). Mijenjanje DPI-a je jako dobro izvedeno i nema nikakvih problema kad se to radi unutar igre. Sljedeća stvar su korisnički profili koji su predobri. Jedina mana je što su samo 2 programabilne tipke (ove sa strane). Softver ovoga miša je puno bolji od softvera miševa s kojima sam se ja susretao. Posebno mi se sviđa mogućnost programiranja fire buttona, i loop buttona što mi jako dobro dođe za cod4 (kad pištolj ili g3 automatski pucaju to uvijek dobro dođe). Još su ostali utezi za raspraviti. Utezi su jako dobra stvar jer sam susretao miševe koji su prelagani i mašeš s njime bez problema i tako nemaš nikakvog osjećaja za miš. Meni osobno je miš pretežak sa svima utezima unutra, ali kad ostavim 3 onda mi je baš taman. Sljedeća stvar je žica miša koja je jako tanka i mislim da će puknuti za 2 mjeseca najviše. Razlog zbog kojeg je žica tanka i lagana je taj da nesmeta puno pri igranju.

E sad zaključak,
miš je predobar u svim aspektima osim u jednom. Miš nije baš ergonomski napravljen i za moju ruku je daleko premali (a nemam veliku ruku) i mislim da ću se teško naviknuti na njega.

Vidim da će već neki pisati zašto ne logitech i takve komentare. Logitech je po meni daleko precijenjen i mislim da većina njegovih stvari ne vrijedi ni 7 kuna . Imao bih bi više zamjerki na G9 nego na ovaj miš. Jedina stvar koja je meni dobra od logitecha je G5. Mislim da je taj miš jedan od najbolje napravljenih, ali o tome drugom prilikom.
boris1408 je offline   Reply With Quote