View Single Post
Staro 20.10.2008., 14:19   #58
Shadowww
^_-
Moj komp

Shadowww's Avatar

Datum registracije: May 2006
Evo ja uhvatio vremena ovaj vikend i slozio si PC-BSD 7.

I nisam odusevljen. Kao sto sam i prije napomenuo grafa je 9800pro.. nema drivera sluzbenih, pa radi lose. Bas mi se osjeti lagg/delay u sucelju.. klikanje na sve, tabove, minimiziranje prozora, ma bilo sto; opcenito los dojam.. A prelazim s win xp-a gdje je sve islo instantno pa imam visoke kriterije. Veceras cu vjerojatno nabavit 7600gs grafu pa se nadam da ce to popravit situaciju sto se tice sporosti.

Jos par zamjerki ide Konquereru: e taj browser se vuce ko krepani pingivin po pustinji. Mozda bu bolje s 7600gs, javim kad isprobam.

Nadalje, nisam neki ekspert po pitanju unix GUI-a al imam filing da je taj kde 4.1 'malo' nestabilan. Imao sam par crasheva dok sam na desktopu nes prckao sa widgetima, i jos dok sam resajzo nes, sim-tam.. nekak mi se cini da bi mi kde 3.5 puno bolje odgovarao. Doduse on vise nije podrzan na pcbsdu i samim forsanjem njega bi vjerojatno napravio jos nestabilniji OS pa mislim da cu ipak malo linux probat. Misljenja o 3.5, 4.1 razlikama?

I jos jedna stvar koju moram napomenut.. preponosan sam na sebe sto sam prije formatiranja harda sa windowsima isao isprintat poglavlje o PPPoE protokolu iz freeBSD handbooka jer me je to spasilo iz vrlo nezgodne situacije. Naime, u PC-BSDu sam bez beda nasao gdje se podesava PPPoE login no nema sanse da skuzim kak se zapravo connecta. E. Strasno nesta. Nigdje nista o actually connectanju. I lijepo tickam onu opciju connect on start il kak vec ide da se spoji nakon svakog boota no nije sljakalo. I nis. Uzimam ja freebsd hanbook, opla, 28.5.3 Running ppp:
"As root, you can run: #ppp -ddial name_of_service_provider"
I super, nadjem ja konzolu u start meniju no naravno da nisam imao permission za ovu ppp naredbu jer nisam bio loggan kao root. Reko ok, idem ja log out, pa probam login: root i password no kaze da nije moguce loggat se kao root. Eh. Super. Onda jos malo gledam onaj quick guide, pa skuzih da mogu i sa svojeg limited acca izvrsavat root naredbe ako prethodno ukljucim root shell sa magicnom naredbom "su".
HA! I evo mene onlajn opet. I sad se spaja automatski nakon svakog restarta kompa. ^^
Krasne avanture, no cini mi se da ce linux na download uskoro, samo da si odaberem neku seXy distru (na koju po mogucnosti bez beda ide onaj fensi šemsi compiz-fusion koji sam otkrio u procesu i koji je omgwth!!1)

Shadowww je offline   Reply With Quote