Citiraj:
Autor Baja 001
Pa zato jer sam koristio veliku količinu AVova. Jednostavno Kaspersky ima najjaču detekciju i uklanjanje, iza njega je NOD. Svi nabrojani AVovi gore, nisu ni blizu po tom pitanju ovom dvojcu. Isto tako spominješ neke konfe, ajde malo pogledaj forum i vidjet ćeš koliko ljudi vozi svakakav SW i OS, isto tako kakav HW imaju?
Što se tiče Kasperskya dosta zauzima, ali i super brani računalo. Što se tiče besplatnih rješenja, dobro rade, ali neki zaguljeniji vrus ih ubije u pojam. Problem je taj što je osobno meni dostatne detekcija (ja se s njima drugačije obračunam), ali dosta korisnika to nezna/nema volje, jer bi zato trebao služit AV.
BTW user koji traži AV ( Maric Zeljko) nije ni spomenu kakvu konfu ima.
|
jednostano ne znam od kud kasperskom "najjača detekcija"... ja sam, naprotiv, čitao da je najbolja nodova heuristika, pogotovo od verzije 2.7, a to potvrđuju brojni testovi - asocijacija kod otkrivanja nepoznatih virusa je nod32.
uvijek kad čitam/sudjelujem u raspravi o AV mi se nameće pitanje kad netko kaže "xxx AV je najbolji" - pri kojoj razini detekcije/sigurnosti/detalja uključenih? te koliko za to koristi resursa? nikad još nisam dobio taj odgovor, samo znam da su rijetki AV-ovi kod mene ostali nezamijećeni na iskorištenju procesora (uvijek mi je u trayu process explorer) na najvišem stupnju detekcije. a po otkrivanju su SVI, besplatni i komercijalni po brdo testova na internetu jako bliski, pa jednostavno ne vidim razloga za kupnju nekog AV rješenja za kućnu upotrebu.