View Single Post
Staro 20.10.2008., 02:25   #45
RaNz0
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Pa zato jer sam koristio veliku količinu AVova. Jednostavno Kaspersky ima najjaču detekciju i uklanjanje, iza njega je NOD. Svi nabrojani AVovi gore, nisu ni blizu po tom pitanju ovom dvojcu. Isto tako spominješ neke konfe, ajde malo pogledaj forum i vidjet ćeš koliko ljudi vozi svakakav SW i OS, isto tako kakav HW imaju?

Što se tiče Kasperskya dosta zauzima, ali i super brani računalo. Što se tiče besplatnih rješenja, dobro rade, ali neki zaguljeniji vrus ih ubije u pojam. Problem je taj što je osobno meni dostatne detekcija (ja se s njima drugačije obračunam), ali dosta korisnika to nezna/nema volje, jer bi zato trebao služit AV.

BTW user koji traži AV (Maric Zeljko) nije ni spomenu kakvu konfu ima.
jednostano ne znam od kud kasperskom "najjača detekcija"... ja sam, naprotiv, čitao da je najbolja nodova heuristika, pogotovo od verzije 2.7, a to potvrđuju brojni testovi - asocijacija kod otkrivanja nepoznatih virusa je nod32.

uvijek kad čitam/sudjelujem u raspravi o AV mi se nameće pitanje kad netko kaže "xxx AV je najbolji" - pri kojoj razini detekcije/sigurnosti/detalja uključenih? te koliko za to koristi resursa? nikad još nisam dobio taj odgovor, samo znam da su rijetki AV-ovi kod mene ostali nezamijećeni na iskorištenju procesora (uvijek mi je u trayu process explorer) na najvišem stupnju detekcije. a po otkrivanju su SVI, besplatni i komercijalni po brdo testova na internetu jako bliski, pa jednostavno ne vidim razloga za kupnju nekog AV rješenja za kućnu upotrebu.
RaNz0 je offline   Reply With Quote