View Single Post
Staro 19.10.2008., 14:46   #25
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
USB hub je jos donekle korisna stvar, no zvucnici u monitoru su po meni veliki no-go. Barem ne u gornjoj klasi, nekome za surfanje doma i pisanje teksta/tablica mozda i dobro dodju, no on netreba ni apple monitor ni 24"+ za to.
OK, fućkaš te zvučnike, ionako ko ima para za takvu igračku ima i za još neke poštene zvučnike od 1000-2000kn... Po meni je definitivno najveći plus magsafe na monitoru i iSight kamera... HUB otom potom, ali nije na odmet...

Nevezano za Qoute:

Apple oduvijek fura foru jednostavnosti... I po meni, ide im i više nego dobro...
Pogledajte sljedeću situaciju... Recimo da imate novi Macbook/Pro, Wireless keyboard, wireless mighty mouse, i tu cinemu...

I sad šta imate...
Imate priličnu strojčinu od prijenosnog računala, a i bome kao zamjena za desktop nije loše... Imate stroj koji vozi Win i MacOSX... 24" display, tipkovnicu, miša... Imate računalo koje ima jedan kabel u utičnici (onaj od monitora) i jedan ide do laptopa i to je to... Tipkovnica je bluetooth kao i miš, znači nikakvi adapteri, kablovi niti recieveri glede toga... Laptop odštekate iz monitora i imate prijenosno računao... Uštekate, i imate desktop računalo s 24" monitorom, 4 usb-a, web kamerom plus 13.3" monitori kao second screen...
Ponavljam, potrošili ste jednu utičnicu u zidu... Dakle, jednostavnije od toga ne može..

E sad, kad još to sve nebi koštalo preko 15000kn u hr, to bi bilo super, ali jbg...

Znam da će sad mnogi skočiti i reći da to ne vrijedi te pare, ali kladim se da isti ti imaju iza stola 256 kablova različite debljine, boje i namjene i svaki dan mole boga da se nešto ne pokvari je samo micanje kompa s mjesta traje najmanje 5 min... I sam sam imao takvu situaciju, tak da znam o čemu pričam... Da ne govorim kako je to teško čistiti, micati, modificirati i sl...

Dakle, moramo svi biti svjesni da Apple nije HP, IBM, LOGITECH i slične firme, jer on jedini proizvodi i hardware i software i stoga je toliko zatvoren i netrpeljiv šta se kompatibilnosti tiče... Oni samo žele da je njihovo "Clean and simple" i da savršeno radi s ostalim njihovim proizvodima, a dal će to raditi s drugim proizvodima i kako, to je sporedna stvar...

Na samoj stranici Apple-a za monitor piše "Made precisely for the new Macbook"... I ako uzmemo to u obzir, monitor je savršen...
A za ovo ostalo nije niti napravljen, tako da, naravno da ima mana...
Jer da su na njega spostavljali DVI, VGA, HDMI i slična sranja, onda bi to bio super monitor, ali se bi u potpunosti kosio s onim "Clean and Simple"... tak da, ljudi moraju shvatiti za šta je taj monitor namijenjen... samo za Macbook korisnike... Ostali imaju njihove stare Cineme i pun kufer Dellova i sličnih koji imaju jednako dobru, ako ne i bolju sliku...

A i šta se monitora tiče, mislim da je to samo test primjerak da vide koliko će se uspješnim i dobrim pokazati taj Display Port u budućnosti... Jer bez tog monitora, i Display Port na laptopima bi bio bezveze...
Nešto slično kao što je Macbook Air bio test za novi način proizvodnje njihovih laptopa...

Osobno, ja stvarno ne vidim razloga zašto bi neko ko ima PC kupio monitor od Applea.. Za iste novce ima brdo monitora sa boljom slikom...
eluminer je offline   Reply With Quote