Pozdrav,
ovak ja ti mogu dat nekoliko riješenja, ali koliko sam ja shvatil pojednostavljena verzija bi trebala biti ovo:
1. -sklopka neaktivana -> zvučni sistem neaktivan
2. -sklopka aktivirana i odmah deaktivirana i od trenutka deaktivacije/aktivacije(po želji,al očito drugo ako je bomba), postoji određeno vrijeme zatezanja(od us pa do nekoliko h), te deaktivacija nakon zadanog vremena
-ako je gornji slijed zadovoljavajuć, najprimitivnije riješenje, a ujedno i najrobusnije riješenje(osim ako nebi automatiziral PLCom, a to i nije baš dobar omjer uloženo/dobiveno) je
relej sa vremenskim zatezanjem.
Imas nekolko tipova mehanički, statički i digitalni, uzmi mehanički, lako ga je zamijenit, spor je(za energetiku) i brzo se kvari(imaš definirano koliko tisuća aktiviranja izdrži), al ga je lako zamijenit i jeftin je.
Inteligentiji i još uvijek isplativ(normalno ako radiš sam), je razvoj malog embedded sustava.
Tada nemaš limita i radiš šta hoćeš.
Osobno, iako volim elektroniku, što je manje ima, to je sigurnije,a okolina u kojoj će se nalazit sistem nije standardan.
Ehh da, releji su ti definirani po napajanju i po naponu/struji kojeg mogu uklopiti(i ostalim specifikacijama, koje trenutno nisu bitne), tako da normalno imaš releja kojima je radni napon 12V, a spojit i postavit ga nebre bit jednostavnije.