Imam Thomson ST780 WL od T-Com-a.
Imam administratorske ovlasti na ruteru te sam koristeći iste izbrisao sve korisnike koji su mi bili vidljivi na "Home > Toolbox > User Management".
No kad snimim konfiguraciju po uputama koje sam ovdje pročitao u user.ini fajli u dijelu fajle koji se nalazi ispod "[ mlpuser.ini ]" vidim dva usera od kojih je jedan moj koji ima "Administrator" ovlasti a drugi user je "tech" koji ima "TechnicalSupport" ovlasti!?! To valjda znači da T-Com i dalje ima kontrolu nad mojim ruterom!
Moja pitanja su:
1) Može li se brisanjem retka unutar user.ini fajle u kojem se nalazi definicija "tech" usera te naknadnim učitavanjem konfiguracijske fajle u ruter osigurati da nitko osim mene ne može nadzirati taj ruter?
2) Čitajući ovaj thread primjetio sam da mnogi linkovi ne rade te se pitam gdje danas mogu naći zadnju verziju firmwarea (ali ne HT-ov firmware za taj ruter već nekakv "generički"; najbolje ako može od proizvođača rutera) te sve potrebne toolove za FW upgrade rutera. Molim službene linkove, dakle adrese koje su pouzdane, a ne nekakve hackerske, divlje, poludivlje programe koji bi mi trebali updatirati firmware u ruteru.
3) Mogu li zamjenom FW u ruteru biti siguran da T-Comovo osbolje više neće imati pristup mom ruteru?
4) Može li se ovim postupkom nadogradnje firmwarea dobiti account sa najvišim (dakle Root) ovlastima?
Sada, sa administratorskim ovlastima koje su ispod root ovasti ne mogu dodati novi account sa root ovlastima.
hvala na odgovorima.