Tema: PES 2009
View Single Post
Staro 18.10.2008., 13:01   #410
marsal
Premium

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor MasaKrisT Pregled postova
Pitanje ,njubovsko,dakle sta znaci koja kombinacija sa L2,recimo L2+ kvadrat?moze netko pojasniti,znam da ima veze sa taktikom,pa ako mozete napisat razliku u te 4 kombinacije...inace formacija 4-4-2 ,obrana mi pusta po bokovima ko od sale
Ako misliš na taktike koje pališ u igri, onda se to da namjestiti u opcijama prije tekme. Ne znam napamet, ali malo pronjuškaj (stavi na advanced settings). Uglavnom možeš izabrati do 4 taktike i onda ih kombinirati za vrijeme utakmice. Ne znam koje su sve opcije u novom PES-u, samo sam bacio par tekmi za zagrijavanje, ali možeš izabrati preferirani smjer napada (bokovi, sredina), presing, mijenjanje strana napadača, dolazak obrane na skok prilikom prekida i sl. Jako korisno, zbilja se osjeti da momčad drugačije igra (kad zaboraviš uključiti na početku tekme). Zgodno je i za prilagođavanje uvjetima (čuvanje rezultata npr.) bez prčkanja po postavkama.

Što se obrane tiće, probaj se "igrati" onim strelicama za obranu/napad (ne znam točno gdje je to, probaj kod formacija stisnuti L-ove i R-ove). Stavi krila (ili kako se te pozicije već zovu, Srna i Rakitić u repki) da se vraćaju nazad (mala strelica nazad), a bočni igrači (Čorluka, Pranjić) da ne idu previše naprijed.

Nemoj previše "napadati" loptu u obrani (i zvati dodatnog igrača), probaj samo svojim igračem pokriti prostor, dok se ne stvori prilika za oduzimanje lopte.

Nastoj ostati na igračevoj poziciji (mijenjaj igrače, nemoj odvući bočnog igrača u sredinu).

Stavi obranu bliže golu i da ne namještaju zaleđa (to su one A, B, C postavke). Naravno sve ovisi s kojom formacijom igraš i kakav ti je stil igre. Ako imaš neku momčad s opakim napadom i jadnom obranom, možda bi bilo bolje staviti obranu što dalje od gola i da aktivno namještaju zaleđa i stisnuti presing (to možeš, između ostalog, namjestiti u taktikama za koje si pitao).

Zadnje izmijenjeno od: marsal. 18.10.2008. u 13:07. Razlog: pojašnjenje
marsal je offline   Reply With Quote