Pozz
Daklem iam externi WD hard od 500Gb, koji model, neznam točno, koji mi je jutros prestao raditi, dok je još jučer na večer radio bez problema.
No slijed događaja je sljedeći:
-prije jedno 4 dana disk je roknuo (pao) sa stola, jer je glupi mačak zapeo za kablove i potegnuo ga dolje na pod. Disk je dosta žestoko pao, te je malo pukla plastika u uglu kučišta, no nakon toga kad sam ga uključio radi je normalno.
Tako je radio tih dana, ali bio je i na putovanjima, nosio sam ga sa sobom i laptopom na posao, no sve to vrijeme je radio bez ikakvih znakova problema.
No danas u jutro sam ga upalio i neće raditi, disk svijetli, počne se kao dizati i onda čujem kako "zapinje" odnosno zvuk koji se ponavlja, znači kao da ne može nastaviti s dizanjem diska.
U windowsima se vidi kao Local Disk, ali naravno ili ne mogu na njega ili kaže da nije formatiran.
No najčudnije je što kad sam ga uhvatio u ruku, te počeo vrtjeti lijevo desno, osjetio sam kao jako magnetsko polje, onaj fealing ko kad uzmeš dva magneta s istim polovima pa se odbijaju?????
Disk još ima garanijcu star je nekih 8mj, no nekak si mislim da mi garanciju neće priznati
Jel je najbolje da ga nosim na servis, te jel se mogu spasiti podaci na njemu? ili možda postoji neka druga opcija?
TIA