Posto vjerojatno vecina ljudi ovdje na forumu nikad nije radilo u servisu, shvacam kad se ne znate postaviti na mjesto servisera-prodavaca.Osim odredjenih clanova,za koje mogu reci da su iskusili nek stvari na vlastitoj kozi,sudeci po postovima naravno.
Prvo pravilo u poslu je da se znanje ne daje za nista. Posto vecina ljudi misli da su dobri kupci koji zele samo dobiti ono sto su platili,misle da su svi kupci takvi. KRIVO. VECINA kupaca su panjevi koji za 300 kuna zele da im spremas rucak i veceru sljedecih mjesec dana jer ti je ostavio 300 kn i ti zivis od njegovih 300 kuna u 2 mjeseca naravno.Ja ne potcjenjujem nicijih 300 kuna,ali ne dam nikome zapravo da njegovim 300 kuna vrijedi vise nego 100 kuna ili 5000 kn od nekog drugog. Onda dodje drugi koji plati,dobije i ode.Ako nesto ne stima,zove dodje,rijesimo ,ako je u garanciji ne placa,ako nije placa. I to je to. Ali takvi su rijetki.
S druge strane,ima brdo panjeva po servisima koji nemaju pojma,ili su novi ili su bahati. Ima i onih koji znaju svje znanje. E sad,kad bi svi znali sve,onda ne bi bilo razlike izmedju servisa,jel tako,svi bi bili fenomenalni i svejedno je gdje ides. U prijasnjem postu sam spomenuo doktora,ista stvar. Mehanicar ista stvar. Bolji-skuplji.
Napisao sam se gluposti koje svi znaju a htio sam reci samo ovo:
NE MOZES pljuvati po servisu da te prevario ako ti je dao pogresnu dijagnozu i NIJE NAPLATIO. Mozes ako JE NAPLATIO. A posto nisi utrosio nista u popravak,mozes trazit drugo misljenje. Ovo nije prevara,ovo je neznanje i gotovo. Takvih stvari imas u svakoj bransi i zato postoje bolji/losiji. vec godinama ljudi pljuvaju po Ve-mil-u i slicnim,pa sta se tamo jos kupuje pobogu,kad su vec losi. Idite negdje drugdje.
Da li je ovaj e-mail istinit ili nije,uopce nije bitno,jer uopce ne sumnjam da se to desilo bezbroj puta,i nije nista strasno,pogresnih dijagnoza ima svaki dan svugdje,na kraju krajeva i na ovom forumu sam vidio brdo besplatnih pogresnih dijagnoza,ali niko nije pljuvao po nekome jer je po preporuci kupio novo napjanje a nije trebao jer je bio ram u pitanju.
Po meni ovaj topic bi trebao biti closed,jer ih je bilo bezbroj.
NHF,samo iznosim svoje glediste.