View Single Post
Staro 16.10.2008., 23:58   #772
Voss
Registered User

Datum registracije: Aug 2008
Imam malo cudan problem s Gainward HD4870 Golden Sample. Znam za probleme s Saphire karticama, i da postoji novi BIOS za njih, ali moj problem je malo drugaciji. Meni se ne smrzne kod igram igre, neko dok nista ne radim!

Dok recimo surfam, ili dok komp samo stoji bez ikakvih background processa (nista da CPU ili GPU opterecuje) Windows XP mi se smrzne, tako da jedna po jedna aplikacija prestane redit, Alt+Tab radi da dodem do druge koja neko vrijeme funkcionira kad i ona stane... na kraju jedino mis radi ali nista na ekranu nemogu kliknut (taskbar, ikone itd.) niti mogu s tipkovnicom otvorit task manager.

Pratio sam i s Rivatunerom i s GPU-Z GPU dok se ovo dogodi, i temp je na 50C, opterećenje 0% i ventilator na default 50%.

Za divno cudo u igicama, od slabijih starijih do Crysisa i slicno, sve radi normalno i mogu igrat satima. Cim se vratim na desktop grizem nokte i cekam kad ce se smrznut!

Probao sam Cat 8.8, 8.9 i 8.10, sa i bez CCC-a, uvjek isto.

Citajuci po netu skuzio sam da je cesto kriv powerplay feature koji smanji frekvenciju na 500MHz u 2D modu. Kad s Rivatunerom namjestim 750/950 kao stalnu frekvenciju situacija se dosta poboljsa, cak radi ok satima na desktopu (surfanje, video itd.) umjesto samo 15-20 min ako dopustim da se spusta na 500MHz.

Jel itko vidio nesto slicno? Jel imate kakve ideje sto bi moglo biti problem, i kako ga rijesit? Graficka se negrije, neprelazi 60C dok radi na 100% i 750MHz u igricama, stabilna je u naj zahtjevnijim igricama, ali na desktopu s temperaturom od 50C ima problema i nemogu radit na kompu kako treba
Voss je offline   Reply With Quote