Citiraj:
Autor Gilbert5
Zezam se malo. Nego, daj reci jel ta 40mm zujalica potrebana?
Koliko se X38 grije više od P35? Jel pasivno hlađenje dovoljno kod nekog minimalnog OC-a?
|
I sam znas koje su maticne bile kod mene
Ovako - x38 je na pasivi oke i kod laganog overkloka - pasivci ce biti vruci ali ce se prst moci drzati gore bez problema.
MEDJUTIM, to je pod uvjetom da je u prici hd3xxx serija iz ati-ja (s podesenom brzinom vrtnje ili drugacijim hladjenjem). Kad u pricu udje hd4xxx serija, vjeruj da ces morati staviti barem jednu zujalicu. To se toliko grije odozada da nije normalno i tek oni koji kupe tu seriju se uvjere u to. Nastranu sto s1 ili neke toxic verzije dobro ohlade jezgru - zadnja strana i vrm se i dalje grije u vecini slucajeva ogromno. Kad imash 2 takva modela u crossfireu tek onda dodje veselje u kuciste.
Istina da je sad vec skorom pa zima i temp. su pale osjetno, ali mjenjanjem hd3xxx serije za hd4xxx seriju (oba puta crossfire i s1, s time da su kod 4xxx serije malo bolji i veci ventovi u pitanju) temp. svih komponenti su porasle kod mene za ohoho stupnjeva. Pasivci su prije stavljanja ventova (50mm i 40mm) bili toliko vreli da se nije prst mogao gore drzati duze od sekundu-dvije.
Ukratko ako hoces crossfire s 2 puta 16x pcie probaj otici na x48. x38 chipset je prepun problema i vecina maticnih ima samo jednu reviziju - druge revizije su ustvari x48 ploce na kojima je vecina toga ispravljena.