Upravo tako, ja isto mogu s ljudske strane shvatiti da se nekome neda raditi neznam kakve stvari za takvu lovu ali to nije bio sistem "donio čovjek komp pod garancijom" pa vidiš da je mrak na ekranu i ne pali ventove niti ništa, znaš da je ili matična ili PSU izgledan krivac i neda ti se hebat s prekapčanjem nego bubneš odma oboje novo unutra, zatvoriš kantu i zoveš čovjeka da si dođe po to, a sumnjivce baciš na refurbish hrpu pa ek se proizvođači hebu s njima (ili ih kasnije eventualno istestiraš da vidiš dal rade)...
Komp je donjet na dijagnostiku kvara u servis i dijagnostika kvara je trebala biti napravljena (čovjek je samim ostavljanjem istoga tamo pristao platiti tu dijagnostiku), nastranu uopće da bi takav "kvar" svako od nas s foruma bi rješio za pola sata max i to ispijajući kavu ljevom rukom...
Rekoh ploča i njena dobavljivost je nebitna jer sam ja ionako rekao da je upitna isplativost u prvom postu, poanta je kako može neko dati lažni opis kvara u "ovlaštenom" servisu, nakon toga se samo mogu zapitati kolko je još takvih zamjena obavljeno na osnovu "stručne dijagnostike" i kolko je ljudi platilo i servis i nove komponente nepotrebno, a da nikad neće to saznati jer nije imalo frenda da radi double check...